Hernan Cattaneo - Sequential (Renaissance)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Achterwaartse progressie



Luisteren naar: Sequential

Intro: Al sinds 2004 is er voor Hernan een plaatsje in de top-10 van DJ Mag's top 100 gereserveerd. Maar net als onze eigen Tiesto moest de Argentijn vorig jaar ook een klein stapje terug doen. Gezakt van plaats 6 naar plaats 7. Maar ach, als dat zijn grootste probleem is! Waar wij ons eerlijk gezegd meer zorgen over maken, is zijn muziekkeuze.

Tekst: John

Genre: Progressive.
Bijzonderheden: Na het succes van zijn vorige twee mixen op Renaissance, de Master Series 1 & 2, werd het weer eens tijd voor een nieuw concept. Hernan kan natuurlijk niet steeds weer met meer van hetzelfde op de proppen komen. After all, het woord zegt het al: progressive. En zo introduceert hij op de eerste cd van deze dubbellaar een bijna nieuwe sound. Een sound die overigens al jaren met veel liefde gecultiveerd is. Gemaakt door zolderkamerproducers met net te weinig spullen. Want nu minimal echt in is, is het dus ook de hoogste tijd voor de minimal-progressive. Waar het geluid bij progressive house laag over laag in en uit de plaat gemixt wordt, houden we het nu wat simpeler. We vergeten de tribal drums gewoon, doen er alleen een bas overheen en vullen het in met bijvoorbeeld een laagje spaarzaam gedoseerde gitaargeluiden. Want less is nu eenmaal more.
Helaas leent deze vorm van house zich daar helemaal niet voor. Het eerste uur van deze Sequential is dan ook knap vervelend om naar te luisteren. Paolo Modjo zit halverwege nog wel aan de goede kant, maar pas van de laatste drie nummers van de eerste cd worden we echt blij. De tracks van Way out west, 16 bit Lolitas en Phonique hebben tenminste nog pit. Hernan begint cd twee goed, tot en met 16 bit Lolitas (alweer!), zakt dan even in, maar revancheert zich toch nog in het laatste stuk. Deze nummers laten gelukkig weer het vertrouwde progressive geluid horen. Een geluid dat zachtjes aan wel aan het eind van zijn progressie is. Een genre dat zich in ieder geval niet leent voor een minimale invulling. Dat mag na de slaapverwekkende eerste cd van Hernan Cattaneo's Sequential wel duidelijk zijn.
Hoogtepunt: Het laatste stukje van cd1 en gelukkig een groot deel van cd2.
Dieptepunten: De saaie, bloedeloze en vooral veel te leeg klinkende meerderheid op cd1.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Geen bagger, maar ook geen aanrader. Luister liever naar zijn Master-serie.
Oordeel: 6
Luister ook eens naar:
Master series 1
Master series 2


Hernan Cattaneo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws