The Prime Element - Alborada (Kindred Spirits)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Herontdekte jazz



Luisteren naar Alborado

Inleiding: Carlos Franzetti had het zelf waarschijnlijk nooit verwacht: Een klein platenmaatschappijtje uit Amsterdam, dat dertig jaar na de release van zijn debuutalbum de plaat nog een keer uitbrengt.

Tekst: JRN

Genre: Zuid Amerikaanse jazz.
Bijzonderheden: Carlos Franzetti is geboren in Buenos Aires, Argentinie. Dat hoor je terug in het nummer Shave and Haircut, waarin de invloed van tango nadrukkelijk aanwezig is. Maar Carlos is vooral een jazzmuzikant, daarom vertrok hij op jonge leeftijd naar New York om een carriere binnen de jazz op te bouwen. Dat is hem aardig gelukt. Al dertig jaar lang arrangeert en componeert hij muziek en werkt hij samen met grote muziekgezelschappen en grootheden uit de populaire en klassiek muziek. Zoals bijvoorbeeld op zijn debuutalbum Alborada, dat hij met The Prime Element opnam en in 1976 alleen in Argentinie uitkwam. Hoewel het album een beetje gedateerd klinkt door het geluid van sommige vroege elektronische instrumenten en de up-tempo toetsaanslagen, blijven de composities fier overeind. Zodoende is het een goede zaak dat Kindred Spirits zich nog even over dit bijzondere album heeft ontfermd.
Hoogtepunt: Vooral de vioolpartijen in de nummers Southamelodic en In the Dawn of Time.
Dieptepunt: Het weeige Norma Jean.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader; opdat deze muziek niet in de vergetelheid raakt.
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar:
Timeless Finest jazz
Deelder Draait
Deelder Draait Door
Deelder Blijft Draaien

Vrijdagavond wordt cd officieel gepresenteerd tijdens de Kindred Spirits Weekender in Paradiso. Met optredens van Keiran Hebden (Four Tet) en Steve Reid (Soul Jazz) en dj's KC the Funkaholic & Antal en Melodee

Kindred Spirits

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws