Atlantic Jaxx - A compilation Vol.2 (Atlantic Jaxx)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Basement Jaxx-old style



Luisteren naar Atlantic Jaxx 2

Intro: Basement Jaxx heeft op Love2Party natuurlijk geen introductie meer nodig. Een graag geboekte dance-uitsmijter, bijvoorbeeld op festivals als Pinkpop en Lowlands. Hun aanstekelijke, opzwepende feestsound krijgt zelfs de voeten van de meest langharige navelstaarder nog in beweging.

Tekst: John

Genre: House.
Bijzonderheden: In de periode 1999 tot 2003 zijn er drie studioalbums van Basement Jaxx verschenen. En op elk album ontwikkelde de Britse act zich verder tot een festivalband pur sang. De nummers werden steeds ruiger, 'scheurender' en vooral meer punky. Voor de houseliefhebber verbleekte de glans van Felix en Simon steeds meer. Red alert gaf nog even hoop, maar zo leuk als het instapalbum Atlantic Jaxx werd het nooit meer. Ah, nostalgie: 'Be Free', 'Samba Magic' en 'Fly Life'. Dat waren nog eens tracks, afkomstig van die speciale compilatie die in '97 verscheen op Atlantic Jaxx.
En ineens, bijna tien jaar na verschijning van de eerste Atlantic Jaxx-compilatie, is daar opvolger Atlantic Jaxx Vol.2. Met dezelfde vette beats, dezelfde latinsounds, dezelfde energie. Het nummer 'Venga Chica' lijkt zelfs als twee druppels water op 'Belo Horizonti'. 'City People', 'Betta Daze' en 'Get Down, Get Horny' klinken exact zoals de ouderwetse platen van Basement Jaxx klonken. Verder is er op deze cd nog ruimte voor diversiteit. Want het label Atlantic Jaxx is gelukkig nog steeds niet voor 1 gat te vangen. Het typisch Engelse pubhouse-geluid van de 'Housebreakerz', electrotech uit Portugal, een heus latinfeest met Sharlene Hector, en ja, zelfs een gevoelige ballad met Gwyn Jay Allen.
Hoogtepunt: Eindelijk weer eens een Basement Jaxx-cd die niet tegenvalt. Aan Felix en Simon: 'Zet dat vernieuwde Basement Jaxx-geluid maar even op een laag pitje, (tot plusminus festivaltijd), en breng maar meer van deze muziek uit!'
Dieptepunten: 'We R Computa' is echt een shitplaat. En hoewel niet slecht, valt Phil Linton hier toch wel erg uit de toon.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Zeker als je, net als wij, ook al zo lang uitkeek naar een ouderwetse Basement Jaxx-knaller.
Oordeel: 8
Luister ook eens naar:
Kish kash

The Singles
Rooty

Tracklisting:
Basement Jaxx 'Intro/City People'
Basement Jaxx 'U Took My Love'
Afro Fiesta 'Venga Chica'
Housebreakerz 'Help Myself'
Basement Jaxx 'We R Computa'
Yen Sung 'Do You - Deep Dub 1'
Sharlene Hector 'Holdin Me'
Gwyn Jay Allen 'I Love You Babe'
Basement Jaxx 'Betta Daze'
Phil Linton 'Don't Stop'
Basement Jaxx 'Get Down, Get Horny'
Brazil X Plozian 'Berimbal'
Basement Jaxx 'Urban Haze'

Atlantic Jaxx
Basement Jaxx

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws