Aqua Bassino - Rue de Paris (F-Communications)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

The trouble with Jason



Luisteren naar Rue de Paris

Intro: Jasons vader verdween al snel spoorloos uit zijn leven. Daarnaast kreeg hij een muisarm en na een breuk in een waterleiding, waarbij het plafond naar beneden kwam, was het tevens einde verhaal voor zijn platencollectie, en dus ook voor zijn dj-sets. Zijn vriendin ging er vandoor, de belasting deed een heel forse naheffing. Uit pure wanhoop nam hij zelfs maar baantjes als postbode en grafdelver aan.

Tekst: John

Genre: Deephouse.
Bijzonderheden: En ook over zijn nieuwe cd, de tweede voor F-Communications, zijn de meningen verdeeld. Dat is dan weer leuk aan een late review. Je leest ook eens wat anderen er van vinden. Een kleine greep: 'een schande voor het label', 'wat bezielt Laurent Garnier om zo iemand te tekenen', 'Bloomingdale', 'Hed Kandi', 'weer zo'n Gare du Nord'. 'prettige lounge', 'erg leuk voor als je met je koffers klaar staat.' Maar ook een aantal positievere geluiden. Waar ik me dan ook graag bij schaar. Want voor mij is dit gewoon de eerste goede deephouse-cd van 2006. Stel je voor: twee dagen klussen. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Een uiterst wiebelend humeur dan ook. Buiten schijnt afwisselend de zon, dan sneeuwt of regent het weer. Soms is de lucht blauw, dan weer donkergrijs. En al die tijd draait Aqua Bassino in mijn cd-speler. En hoe mijn stemming ook wisselt, altijd past de muziek er weer bij. Briljant als je zoiets kan maken! En dan heb ik het nog niet eens over de geweldige productie. De prachtige zang. De mooie strings, piano, gitaarloopjes en vet klinkende bas en drums. De lekker groovy deephouse-sound. Tja, ik snap die Laurent wel.
Hoogtepunt: Niet het beste nummer, maar wel opvallend bij een 'basketcase' als Jason: bij zijn Barry White persiflage, 'Look 2 the Sun', moet hij toch vast wel een hele brede grijns op zijn gezicht hebben gekregen.
Dieptepunt: Helemaal niets.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Sfeervol. Zeg maar gerust: moody! Denk Mr. Fingers en nog meer van dat soort moois, en laat je lekker meeslepen.
Oordeel: 8+
Luister ook eens naar: Beats 'n' bobs

F Communications

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws