Azymuth - Pure, best of Far Out (Far Out Recordings)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zwoel, warm en swingend



Luisteren naar Azymuth

Intro: Al sinds begin jaren zeventig maakt het Braziliaanse Azumuth muziek die klinkt zoals je verwacht dat muziek uit Rio klinkt: zwoel, warm en swingend. 'Pure' is een verzamelaar van de beste nummers van de laatste tien jaar met een interessante bonus-cd met remixen.

Tekst: Roelf Jan

Genre: Latinjazz
Bijzonderheden: Zomer aan de Copa Cabana. Zonovergoten stranden, jongens die voetvolleybal spelen, terwijl wulpse dames in niets verhullende bikini's toekijken. En jij, die met een mojito in de hand het geheel vanuit een luie strandstoel gadeslaat. En op de achtergrond klinkt Azymuth. Dat idee dus.
De realiteit is anders. Je bent in Nederland, het is begin maart, de temperatuur schommelt tussen de 2 en de 7 graden en de natte sneeuw daalt troosteloos naar beneden. En dan klinkt die warmbloedige latinjazz van Azymuth toch net even iets anders. Nog steeds erg lekker, daar niet van, maar echt beklijven wil het maar niet. Het kabbelt vrolijk door, irriteert geen moment, maar je gaat er ook niet harder van fietsen als je het op je Ipod hebt staan. Het is muziek die je zou kunnen horen als je kijkt naar een woonprogramma op RTL4.
De bonus-cd is een stuk spannender. Het zijn dan ook niet de minsten die de tracks van Azymuth onder handen nemen: Roni Size, 4 Hero, en Jazzanova. Uitschieters zijn echter de kale broken beat versie van 'Pieces of Ipanema', die Mark Pritchard aflevert en de samba uitvoering van Rado Piao door Spiritual South. Hierbij wil je geen mojito's drinken in een strandstoel, hierbij wil je carnaval vieren! En dan dus niet in Brabant.
Hoogtepunt: De bonus-cd.
Dieptepunt: Echte dieptepunten ontbreken.
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Toch wel een aanrader, maar dan vooral door de bonus-cd. De eerste cd is vooral 'lekker'. Maar dat is natuurlijk een flinterdun criterium.
Oordeel: 7
Luister ook naar:
RSL
Quantic
Brazilian Love Affair

Op 2 juni is Azymuth te bewonderen in de Paradiso

Far Out Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws