Sessions mixed by Steve Angello (Ministry of Sound)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Plat en simpel



Luisteren naar (& tracklist) Sessions

Intro: Steve Angello is een van de hotste dj's van het moment. Daarnaast produceert en remixt hij bij de vleet. Soms alleen, dan weer met zijn maatje Sebastian Ingrosso. Samen met Axwell en Eric Prydz zijn deze vier Zweden tegenwoordig de Abba van de house. Maar het liefst noemen ze zich The Swedish House Maffia.

Tekst: John

Genre: House.
Bijzonderheden: Steve's producties zijn uiterst effectief voor de dansvloer. De baslijnen zijn even moddervet als kristalhelder. Pompende house met de productietechniek van een top40plaat. Zo maak je een drol nog lekker. Want hoe prachtig het soms ook klinkt, veel nummers zijn uiterst plat en simpel. Zijn platenkeuze voor deze mix is een selectie van eigen producties, aangevuld met platen van verwante zielen. Uiterst gelikte, heftig dreunende dansvloervullers. Trends komen en gaan. Maar dit soort housemuziek blijft eigenlijk altijd, als een niet uit te roeien achtergrondruis, met alle hypes meedrijven. Draai Serious Beats 1 tot en met 348 er nog maar eens op na. Telkens kom je deze sound tegen. Nummers die het gewoon altijd goed doen. Die je morgen alweer vergeten bent. Maar waar je komend weekend weer van uit je dak gaat. Simpele, rechtlijnige producties. De bassen en de beats maximaal uitvergroot. Onmisbare platen voor de dj's, maar voor thuis helaas slechts in kleine porties te verteren.
Hoogtepunten: Guy Geber, Who's who?, Mad8, Royksopp, Nathan Fake.
Dieptepunt: Het eentonige karakter van deze mixcompilatie.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Ondanks dat er wel een aantal goede tracks op voorkomen, is het niet 2,5 uur achter elkaar uit te zitten, zonder af en toe hartstochtelijk te gapen. Een dubbel-cd is niet altijd dubbel zo leuk.
Oordeel: 6
Luister ook eens naar:
Philippe B
Club Azuli


Size Records/Steve Angello
Ministry Of Sound

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws