Dimitri from Paris - In the house of love (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Back to love



Luisteren naar (+ tracklist) In the House of Love

Intro: Dimitri stelt niet zo vaak een compilatie samen. De belangrijkste reden daarvoor is dat hij niet steeds weer meer van hetzelfde wil compileren. Dus als er dan weer eens eentje verschijnt, kan je er gerust van uitgaan dat hij er flink veel tijd en moeite in gestoken heeft. Computer-mixen is tegenwoordig een fluitje van een cent. De kracht van een mix moet hem dus vooral in de songs zitten. En daar besteedt hij dan ook extra veel aandacht aan.

Tekst: John

Genre: Disco sounds.
Bijzonderheden: Uitgesmeerd over drie cd's krijgen we dan ook legio eigen remixen en edits van Dimitri voor onze kiezen. En zoals de titel al aanduidt, nu even geen bangin' househits. The House of Love grijpt terug naar de disco van vroeger. Toen stappen nog een avondje uit met vrienden was. Socializin' and listening to good music. De tijd dat dansmuziek vooral een rol als sfeermaker had. En nog niet zozeer onderwerp was van, soms bijna elitaire analyses. Maar verwacht nu niet meteen een makkelijke, slappe hap. Onbekende, maar fijne discostampers worden net zo makkelijk afgewisseld door stevige houseplaten. Maar wel house met een disco-feel. Een enkele bekende, zoals Grace Jones en Blackbox naast oudgediende discorakkers als France Joli en Change. Lekkere mashups van bijvoorbeeld D-Train met Peter Heller. Een samenwerking van Ron Hall, Spen, Dimitri en disco-strings-legende Vincent Montana. Moderne disco van Yukihiro Fukutomi's Jafrosax. Een behoorlijk opzwepende gebeuren op cd 1. En als je jezelf dan afvraagt of je nog wel zo'n cd vol discoknallers trekt, schakelt Dimitri het tempo op cd 2 een paar tandjes terug. Zodoende is er wat meer tijd voor romantische gevoelens. Tijdens nog meer mooie nummers.
Hoogtepunt: The Originals, Terry Callier en nog wel een aantal.
Dieptepunten: Nee.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Disco heeft nog steeds toekomst. Oud of nieuw, het gevoel is er gelukkig nog steeds.
Oordeel: 8+
Luister ook eens naar:
Dimitri & Dj Muro
Dimitri & Joey Negro

Love2party in gesprek met Dimitri from Paris

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws