Hardfloor - Our Acid Experience (Hardfloor)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

People want the 303. That's it


Intro: Zelf zijn ze ook niet onverdienstelijk gebleken binnen het genre. Integendeel, het Duitse duo Hardfloor, bestaande uit Ramon Zenker en Oliver Bondzio schreef enkele regelrechte acidklassiekers op hun naam. En ze krijgen er, net als hun publiek, maar geen genoeg van: "Hardfloor, normally it's not only 303's," verklaart Oliver, "but a lot of the people like it, so with Hardfloor we go this way. Why should we change our sound when the 303 is so successful? We did it this way because the people want the 303. That's it." Speciaal voor het 15-jarig jubileum van de HMV werd het Duitse tweetal daarom gevraagd eens terug te blikken en het beste van henzelf aan te vullen met hun persoonlijke favorieten uit het genre.

Tekst: Nico

Genre: Acid techno
Bijzonderheden: Is het complete waanzin? Of is het compleet waanzinnig om je bijna 80 minuten lang te laten geselen met over de kop gaande baslijnen die door Hardfloor en muzikale geestverwanten langdurig uit het magische zilveren kastje met de naam TB 303 worden getoverd? Geen al te moeilijke keuze als de selectie gelijk aftrapt met 'Loom1' van Jiri.ceiver uit 1994. Want allejezus, wat gaat dat gelijk goed los! Stuwende vierkwartsmaat, sissende hi-hats en dan the main ingredient: knetterend, borrelend, pulserend, pruttelend, jankend maar vooral hypnotiserend zijn het de baslijnen die met elkaar, naast elkaar en over elkaar buitelen in al hun bezetenheid.



Luisterfragment Our Acid Experience

Al bij het eerste nummer piekt Our Acid Experience en dan zet Hardfloor doodleuk ook nog eens de beproefde eigen troeven in als 'Acperience 5' en 'Acperience 1' naast tracks van acidheads als Rob Acid, Purple Plejada, Microwave Prince en Senorita S. Soepeltjes aan elkaar gemixt, maar alles vrijwel in de volledige lengte, "to keep their original spirit," aldus Hardfloor, waardoor ieder nummer de gelegenheid krijgt om op te bouwen, te pieken en af te bouwen voordat het gekkenwerk opnieuw begint. Met een enkel uitstapje naar het hier en nu, 'Blanche' van Purple Plejada uit 2005, is het begin jaren negentig dat de klok slaat. En dat bijna tachtig minuten lang. Complete waanzin. Maar wel waanzinnig.
Hoogtepunt: 'Loom1' van Jiri.ceiver en toch nog steeds het pompende 'Acperience 1' van de mannen zelf
Dieptepunt: Nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Oordeel: 8

Meer info en luisteren naar: Hardfloor

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws