Dunmore, Tappert & Lewis - Wax Wars (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Oorlog tussen bondgenoten



Luisteren naar & tracklisting Wax-wars

Intro: Naast al het gefilosofeer over post-urbans die massaal aan de tech-electro zullen gaan, de vermeende teloorgang van mimimal en de reden voor de mysterieuze verdwijning van Partyflock, zijn er gelukkig ook nog wat zekerheden in het leven. Zoals het regelmatig verschijnen van een nieuwe Defected cd-serie.

Tekst: John

Genre: (uplifting)house.
Bijzonderheden: Als thema is deze keer gekozen voor een soort van battle tussen gelijkgestemde labels. De strijd gaat tussen Simon Dunmore van Defected, Brian Tappert van Soulfuric en Jamie Lewis van Purple music. In hoeverre deze strijd zich werkelijk op de ouderwetse draaitafels (Wax!) afspeelt, is zeker bij de eerste twee heren de vraag. De accapella's vliegen je soms om de oren. Feit is dat hier dus wel de elitetroepen worden ingezet. Iedereen graait in het zakje van zijn eigen label en haalt er de nieuwste krenten uit. En een enkel al licht beschimmelde rozijn, de zogenaamde - beproefde - floorfiller. Dus horen we Johnny Corporate, A.T.F.C., en Hardfloor ook weer eens voorbijkomen. Deze keer is er echter geen sprake van een gemakkelijke herhalingsoefening. De nummers zijn niet alleen met plezier uitgezocht, maar hebben ook nog een duidelijk doel. Jou zo snel mogelijk aan het dansen krijgen. Alledrie de samenstellers hebben een voorkeur voor euforisch zingende dames, dus je krijgt af en toe wel een flinke dosis uplifting house voor je kiezen. Maar verder is dit gewoon een heerlijk ontspannen dance-trio. Vaak creatief gemixt, altijd opzwepend, vrolijk, positief. Kortom: een beter entree voor 2006 kunnen we even niet verzinnen. En voor de freaks: Brian Tappert wint het inderdaad op zijn sokken qua techniek en platenkeuze. Maar de concurrentie mag er gelukkig ook wel zijn.
Hoogtepunt: Zoveel leuke platen, die soms zoveel op elkaar lijken. Moeilijk. Toch maar de Rasmus Faber-remix van Reel People, als we er toch een moeten kiezen.
Dieptepunten: Nee.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Je eerste portie vrolijk heb je alvast binnen. Voor azijn lees je maar een krant.
Oordeel: 8

Defected

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws