Don Diablo - Sell Out Sessions (Rough Trade)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

B-Boy-band-beats


Inleiding: Zou de ijdelste DJ van Nederland, Don Diablo, zichzelf tijdens het autorijden ook regelmatig in de spiegel bekijken? Hij werd al gekozen tot de meest sexy dj van Nederland, was jurylid bij de zoektocht naar het leukste kapsel van Nederland en trok samen met dj's Laidback Luke, Terry Toner & Herr Arter volle zalen met hun DJ Boyband-act. Gelukkig blijkt hij zich ook nog bezig te houden met muziek, getuige zijn nieuwe dubbele mixalbum Sell Out Session 01. En als hij zichzelf inderdaad in de achteruitkijkspiegel bekijkt, klinkt er hoogstwaarschijnlijk wel leuke muziek uit zijn speakers. Tenminste, als hij ook naar zijn eigen mix-cd's luistert.

Tekst: JRN

Genre: dance, rock, urban.
Bijzonderheden: Lang verbleef hij in de marge, aan de zijlijn. Maar sinds enkele jaren staat Don Diablo op steeds meer affiches. En heus niet alleen omdat hij op een lid van een boyband lijkt. Zijn muzikale aanbod sluit namelijk best goed aan op de trend van het moment. Dance met invloeden uit de rock, electro en urban. Hij gooit er vaak ook electro met effecten tegenaan, waar b-boys vroeger hun breakdancecapriolen op uitvoerden. Tegenwoordig werkt die stoere stijl best goed in de grotere zalen. Bij die gerezen status horen natuurlijk ook samenwerkingsverbanden. Dus ging Don de studio in met The Beatkidz, een team dat nummers voor Ali B, Yes-R, Brace en meer van dat soort klompenurban-acts produceert. Ook werkte hij samen met het Hollandse rockbandje 16down. Deze collaboraties zijn ook te horen op het eerste deel van Sell Out Sessions 01. Maar de metroman heeft er voor gezorgd dat ze zo zijn aangepakt dat ze tussen de andere opgepompte nummers als 'Get Kinky' van Plump DJ's, 'Jack the Box' van Kiko & Stephane D en het door Sharam Jey opgevoerde 'Money in the Bag' van Kraak & Smaak passen.



The DJ Boyband met (v.l.n.r.) Laidback Luke, Don Diablo, Terry Toner & Herr Arter

CD1: At the Club is zodoende een soort muzikale mix van stoerdoenerij geworden die je maar beter niet tijdens het autorijden kan luisteren als je geen verkeersovertredingen wil maken. Dan is de tweede schijf: In The Car daar beter geschikt voor. Met vooral leuke onbewerkte meer rockgeorienteerde platen als 'World of Tomorrow' van Coparck, 'Fearless' van The Bravery, 'Hard to Beat' van Hard-Fi en het al lang meegaande 'Bug Powder Dust'.
Hoogtepunt: 'Better Girl' van Voidd, 'We Interrupt this Program' van Coburn, Kiko & Stephane D met 'Jack the Box' en de helft van het aanbod van CD2: In the Car.
Dieptepunt: Die samenwerkingen met en de Beatkids en 16Down zijn toch niet helemaal geslaagd. En het nummer 'Rockin' van Till Westwood is wel erg gebaseerd op 'Guess who's back' van Rakim. Don haalde voor Wet Smoke trouwens hetzelfde geintje uit met het gitaarloopje uit 'Smoke on the Water' van Deep Purple.
Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader. Er zit best wel pit in deel 1 en het ongemixte album met favoriete liedjes voor in de auto bevat enkele altijd-leuk-om-te-hebben nummers van Coparck, Bomb the Bass, Hard-Fi, The Bravery en The Killers.
Oordeel: 7
Luister ook eens naar: Laidback Luke - Windmill Skill, Soulwax - Nite Versions, The Glimmers - DJ Kicks

tracklisting:
Cd 01: at the club
Sharam jey - feel nobody
Till westwood - rockin' (dj delicious edit)
Plump djs - get kinky
Mason - the screetch
Sharon philips - want 2 / need2 (trentemoller remix)
Voidd - better girl (don diablo remix)
Coburn - we interrupt this program
Play paul - la la land
Don diablo ft. The beatkidz - blow (don's "peep the window" mix)
Kiko & stephane d - jack the box
Armand van helden - hot city nights
Kraak & smaak - money in the bag (sharam jey remix)
Moby - dream about me (sebastian ingrosso remix)
Don diablo - down the drain
Thomas schumacher - heat it up
2faced - rock music
Don diablo - wet smoke
Moonbootica - june
Don diablo ft. 16down - just let it go

Cd02: in the car
Widescreen ft. Kool keith - hereldeduke
Don diablo ft. The beatkidz - blow
Bodyrockers - new york city girl
Hard-fi - hard to beat (radio edit)
Chikinki - ether radio
Coparck - world of tomorrow
Interlude: a word from dad
Bomb the bass ft. Justin warfield - bug powder dust
Don diablo ft. The beatkidz - get on
Viva city - plastic visions
The bravery - fearless
16down - compulsive behaviour (demo)
Monosurround - borschtchick
Don diablo ft. Todd rotondi - f.r.e.a.k.
The killers - mr. Brightside (thin white duke remix)

Don Diablo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws