Lindstrom & Prins Thomas - L&PT (Eskimo)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De koning en de prins van de thuis-disco



Luisteren naar Lindstrom & Prins Thomas

Intro: Voor het eerst brengt Eskimo in plaats van een compilatie of mixalbum eens een keer een originele artiesten-cd uit. Een album van 1 van de shooting stars uit de elektronische dansmuziek: Hans-Peter Lindstrom en zijn maatje Thomas Hermansen. Een man die waarschijnlijk blauw bloed door zijn aderen heeft stromen. Of Prins moet Noors zijn voor 'remixer'. Deze Prins Thomas is immers vooral bekend vanwege zijn snel groeiende lijst van remixen.

Tekst: John

Genre: Disco & lounge.
Bijzonderheden: Lindstrom staat vooral bekend om zijn discosound. Zijn elektronische discosound. Met een voorliefde voor Giorgio Moroder-esque baslijnen. En die horen we dan ook regelmatig voorbijkomen op dit album. Het streven hier was echter een volwaardig luisteralbum af te leveren. Geschikt voor beluistering op de royale zitbank thuis. Het tempo ligt dan ook vaak laag. Zodat je niet steeds van je bank hoeft op te springen. Ingevuld met flarden gitaar, dubby beats, piano en loungy grooves. Over een basis van vroeg-Italiaanse synthi-disco. Opgemaakt met een rijke garnering van 'Air-iaanse' klasselounge. Kortom, een uiterst prettige luisterervaring. Arrangementen die bij elke beluistering weer iets meer van hun geheim prijsgeven. En je steeds beter gaan bevallen.
Hoogtepunten: 'Suppegjok', 'Horseback' en 'Claudja'.
Dieptepunten: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Altijd weer knap om met een instrumentale cd je aandacht vast te kunnen houden. Volgende keer twee vocale nummers, met pak hem beet Beth Hirsch erbij, en het is een klassieker!
Oordeel: 7,5

Zaterdag 3 december treedt het duo op in 11, Amsterdam

Eskimo Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws