Modeselektor - Hello Mom! (Bpitch Control)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Absurd en gevoelig



Modeselektor

Intro: Ellen Allien heeft de leiding over Bpitch Control, een van de vaandeldragers van elektronische dansmuziek in Duitsland. Met artiesten als Paul Kalkbrenner, Kiki en Sascha Funke in de gelederen en maar liefst 115 releases tot dusver, is het een label met veel potentie. Dat wordt ook bewezen met het debuutalbum Hello Mom! van Modeselektor.

Tekst: Iddo

Genre: Techno en electro
Bijzonderheden: Modeselektor bestaat uit Gernot Bronsert en Sebastian Szary, twee Berlijners die tegen de dertig aanlopen. Hoewel de heren al tien jaar samenwerken, is Hello Mom! hun debuutalbum. De eerste vijf jaar van hun samenwerking bestond meer uit een zoektocht naar de juiste muziek. Die lijken ze de afgelopen vijf jaar, waarin ze vele goed ontvangen platen uitbrachten en ook live op de planken stonden, te hebben gevonden.
Op Hello Mom! vormt techno de basis, met uitstapjes naar electro en extravagante geluiden. Dit resulteert niet altijd in kwaliteit, maar is wel degelijk een verfrissing in het land van de experimentele electro en techno. Van Hello Mom! zijn twee versies verkrijgbaar. Muziek staat uiteraard op beide albums centraal, maar op de een is alles zo geconstrueerd alsof het een radioshow uit Manhattan New York betreft. Deze show zou de lachspieren moeten opwekken. De humor werkt tijdens de eerste luistersessie wel, maar verzwakt al snel en wekt vervolgens zelfs irritaties op. Het advies is dan ook te kiezen voor de neutrale versie, waarop je kan genieten van prima muziek: absurde nummers en gevoelige diepe technotracks.
Hoogtepunt: Met Hello Mom! ben je verzekerd van een interessant en gevarieerd album.
Dieptepunt: De zogenaamd grappige radioshow-release.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Luister ook eens naar: Het eerder dit jaar verschenen album Thrills van Ellen Allien.
Oordeel: 7,5

Bpitch Control
Modeselektor

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws