10 Years Funky Room Pacha (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Ah, die ken ik!



Luisteren naar 10 Years Funky Room pacha

Intro: Pacha is veel meer dan een club op Ibiza alleen. Het is een concept. En een succesvol concept: inmiddels is er een kledinglijn, een radiostation, een platenlabel, een hotelketen en zijn er maarliefst 24 heuse franchisevestigingen van Beiroet tot Buenos Aires. Maar hoe succesvol ook, op een of andere manier roept Pacha eerder associaties op met de 'van-dik-hout-zaagt-men-planken-house' van Erick Morillo en cheesy stadiontrance van Paul van Dijk dan met subtiele US-garage, soul en funk. Dat dit een misvatting is, blijkt op het album '10 Years funky room'.

Tekst: Roelf Jan

Genre: cd1: classic US garage, cd2: funk, soul, jazz en disco
Bijzonderheden: Het openingsnummer van de eerste cd zorgt al direct voor kippenvel. 'Where love lives' van Alison Limerick is een van die klassiekers die je maar niet vaak genoeg kan horen. De wat oudere houseliefhebber zal bij 'Tears' van Frankie Knuckles daadwerkelijk de tranen in zijn ogen krijgen. Daarna komen wat recentere hits voorbij, zoals Erro's 'Change for me' Ambrosia's 'That's how much I love you' en Donna Allen's 'He is the joy'. Goed, een beetje kenner kan deze platen natuurlijk dromen, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van de muziek. Prima cd'tje. Niets meer, niets minder.



De tracklisting

Het wordt pas echt spannend bij de tweede cd. Hier laat de samensteller (wie dit ook moge zijn) zien dat hij zijn pappenheimers kent. Funk, jazz, soul en boogie van de hoogste plank. Geen voorspelbare hitjes, maar een verrassende selectie van zwarte muziek in de breedste zin van het woord. Het prachtige 'You can do it baby' van Nuyorican Soul met George Benson, Carl Anderson's 'Buttercup', Roy Ayers' 'Don't stop the feeling', eigenlijk kent deze cd geen zwakke momenten. Vergeten klassiekers als 'Apparently nothing' van the Young Disciples, 'Portugese Love' van Teena Marie en 'Delicate' van Terence Trent D'arby zorgen voor de nodige 'Ah, die ken ik!-momenten' en het James Taylor Quartet featuring Alison Limerick (zij weer!) brengt zelfs de grootste houten klaas nog aan het dansen. Kool and The Gang sluiten de cd af met het lome maar werkelijk schitterende 'Summer madness'. En dan is het album afgelopen. Daar zit je dan. Onder de indruk is te licht uitgedrukt: weggeblazen dekt de lading beter. Wat een fenomenale cd!
Hoogtepunt: De complete tweede cd
Dieptepunt: Ja, dat zou dan het eerste schijfje moeten zijn, maar daarmee doe ik die tekort, want daar is eigenlijk ook helemaal niets mis mee.
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Aanrader! En dan vooral cd 2.
Oordeel: Cd1 een 7,5 / cd2 een 10. Dat is gemiddeld dus een 9-.
Luister dan ook eens naar: The Good Times van Joey & Norman Jay

Love2Party mag 3 exemplaren weggeven. Stuur Marcel het goede antwoord op de volgende vraag: Noem de namen van de co-producer en de zanger van de hierboven beschreven classic 'Tears' van Frankie Knuckles? Alleen de antwoorden met volledige adresgegevens worden in behandeling genomen. Succes.

Pacha

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws