Phon.o - Burn Down The House (Shitkatapult)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Hysterisch, stoer en onbevangen



Luisteren naar Burn Down the House

Intro: Shitkatapult is dankzij de inbreng van manager T. Raumschmiere uitgegroeid tot een populair label. Niet alle artiesten profileren zich even extrovert als Marco Haas, maar zijn daarom niet minder goed. Zoals Phon.o, die met nieuwe album voor een portie onbevangen techno met gepaste hysterie en banale fragmenten zorgt.

Tekst: Iddo

Genre: Hysterische techno
Bijzonderheden: Carsten Aermes aka Phon.o is van oorsprong een Oostduitser en woonachtig in Berlijn. Jawel, wederom een artiest uit de Duitse hoofdstad, maar ditmaal niet een van het soort waar er al zoveel van zijn. Phon.o construeert geen gepolijste minimale techno, maar prefereert een ruwe sound. Het album is een hysterische brei van harde beats, dito bliepjes en (soms) irritante vocalen. Kortom, een album zoals we ze bij Shitkatapult met enige regelmaat tegenkomen. Burn Down The House is met twaalf tracks een compact album, bovendien hebben de meeste nummers een speeltijd van rond de vier minuten, waardoor het enigszins nog te behappen is. De mooiste nummers op het album zijn 'Kyoto Station 6 p.m.', 'Burn Both Of Us' en 'En Duo Avec George W.' Met de mooie harmonieuze melodielijnen, zijn deze tracks net wat toegankelijker. En niet te vergeten het feestnummer 'Aufschwung Ost', dat verdacht veel weg heeft van T. Raumschmiere. Muziek dus, waarvan je moet houden.
Hoogtepunt: 'Kyoto Station 6 p.m.'
Dieptepunt: Terwijl de ene helft van het aanbod uitblinkt in creativiteit, zitten er ook een aantal rotte appelen tussen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Oordeel: 7
Luister ook eens naar: T Raumschmiere - Blitzkrieg Pop

Meer info: Shitkatapult

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws