Audio Bullys - Generation (Source)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Bang Bang


Intro: Het debuutalbum Ego War kwam in 2003 als een complete verrassing. Veertien krachtige muzikale statements met als ingredienten, hou je vast; hiphop, house, funk, ska, big beats, garage, vierkwartsmaten, gitaren en aanstekelijke raps. Songs zonder echte kop of staart, allemaal rond de drie tot vier minuten lang. De opvolger ervan, Generation, ligt vanaf augustus, oh nee, 19 september, uhhhh oktober? in de winkels.

Tekst: Nico

Genre: Alles van ska tot UK garage
Bijzonderheden: Via het intro, you're now entering the mode of the Audio Bullys. Let us take you in a new direction" komen we bij 'Shot You Down', de effectieve mix van beats, bassen en Nancy Sinatra. Minstens zo effectief is 'Bring Light' waarop 'And The Beat Goes On' van The Whispers werkelijk je speakers uitspettert, de beats en bassen er op los knallen en de mannen zichzelf kapot samplen en vocoderen. Zolang Simon en Frank onbezonnen en pretentieloos hun ding de microfoon in spugen, desnoods door de vocoder, de bassen metersdik zijn en de samples je om de oren vliegen, ja! dan dansen en springen wij graag met ze mee! Zoals op de titeltrack met z'n onvriendelijk grommende bassen en die old skool rave sound. Of op 'I Won't Let You Down' dat z'n oorsprong vindt in de oorspronkelijke Chicago housesounds. En de dansagressie neemt bijna onbeheersbare vormen aan op het heftig knallende 'Eq-ing' met z'n trage, maar alles overheersende felle breakbeats en zwaar vervormde vocalen. Zo kennen we de Audio Bullys! En niet halfslachtig zingend en mijmerend over slowbeats zoals op 'Keep on Moving', 'Get Myself On Track', de dodenmars 'Struck by the sound' of 'I'm in Love'. Fuck off, het laatste wat we willen horen zijn liefdesliedjes van zogenaamd songzingende Audio Bullys. We willen beats, bassen en vuiligheid! De afgelopen twee maanden liet het duo tot drie keer toe live horen dat het allemaal te snel, te groot is geworden. Gelukkig zijn ze op plaat nog niet geheel droog achter de oren. En wordt er onbezonnen en pretentieloos nog heel wat afgespuugd en gefeest!
Hoogtepunt: Vrijwel iedere track waarop de zangkwaliteiten van de twee op waarde worden geschat. Dus in de blender, vocoder en sampler gaan en er over smerig dikke bassen pas weer worden uitgespuugd.
Dieptepunt: Degene die ze verteld heeft dat het best aardig zou zijn om er een moppie op te gaan zingen
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Skip the shit en feest onbezonnen mee.
Oordeel: 7

Meer info: Audio Bullys

Love2Party interview: Audio Bullys
L2P verslag Audio Bullys op: Lowlands 2005

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws