Kinki Cuts Volume 2 (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Curly Topper


Intro: En mijnheer? Hoe had u het gehad willen hebben?Alleen knippen? Of doen we vandaag eens wat anders met ons kapsel? En moet het trouwens nog gewassen worden?

Tekst: John

Genre: Funky en punky electro/house en New wave.
Bijzonderheden: Het zeswekelijkse rituele kappersbezoek is weer aangebroken. Maar in plaats van 'Jo de Scheerkwast', uitvinder van het bloempotmodel, doen we vandaag eens lekker extravagant. We hebben een afspraak bij de 'Kinky kapper'. Net even anders, net even niet normaal. Kwartiertje te vroeg in the place to be. No problem-o! Een coole white-funkplaat schalt door de speakers. Gevolgd door een al even gave acid-meets-p-funk soulstamper. Bij het volgende nummer blaast een blubberbas de haren uit de speakers. Of je dan nu maar even wil gaan zitten! Natuurlijk, daar kwam ik toch voor. Onder het genot van donkere electro-dub-ska geluiden wordt je hoofdhuid lekker gewassen en gemasseerd. Maar helaas blijkt het niet die lekkere chica te zijn die je gaat knippen. Nee, die stekelige skatepunker gaat je uiterlijk bepalen. Zijn lievelingstune schalt al door de zaak. Best druk hier trouwens. Wie zitten hier verder eigenlijk nog meer?

Voor Na

Naast je zit een jongen die de puntjes van zijn oranje clowns-haar laat knippen. 'We all float out here' zingt hij, terwijl Ewan Pearson hem remixt. Ook Mylo blijkt hier klant te zijn. Op zijn stoel zit hij over een housebeat alle artiesten die hij kent op te noemen. Best veel, en best saai trouwens. En zit daar ook niet het jonge neefje van Tom Jones? En wat is dat trouwens een enorme blow die hij daar zit te roken, terwijl hij een liedje zingt over zijn 'Heroine'! De kapper blijkt Tiga te heten en smeert je een donkere spoeling aan die 'Louder than a bomb' moet zijn. Helaas blijkt je zwarte haarkleur onder de tonen van Visages 'Fade to grey' naar grijs te vervagen. Als de directie dan de 'Scissor Sisters' blijken te zijn, die net zo vrolijk Pink Floyd een Bee-gee's-go-italo-disco behandeling geven, weet je dat je voor klachten hier niet moet zijn. Een dramatische aftocht onder Montags 'Dacha' dan maar. En buiten ben je gelukkig weer gewoon in Rotterdam. Een straatbandje dat een mix van Roxy Music, Devo, B-52's, Gang Of Four en Gruppo Sportivo brengt zingt over hun uniform en begroet je terug in de 'normale' wereld.
Hoogtepunten: Eigenlijk is dit gewoon een erg leuke cd. Beetje vage samenstelling op het eerste gezicht, maar verassend goed!
Dieptepunt: Munk & James Murphy is nou net niet funky & punky, maar gewoon simpele skatepunk. En dat is dan tegenwoordig vooral leuk voor kinderen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Heel erg anders dan veel anderen.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Kinki Cuts 1. Hierop staan wat meer bekenden. Maar wel lekkere bekenden. Al doe je het maar voor Killing Joke. Een echte, en terechte, must-have!
Oordeel: 8+

Luisteren naar: Kinki Cuts 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws