Mark Rea - Ode to a Dying DJ (Trust the DJ)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Uiterst levendige verzameling


intro: Dit is een ode aan Mark Rae. Zijn nieuwe mixalbum voor Trust The Dj heet immers Ode to a Dying DJ. Gelukkig is Mark Rae niet stervende, zijn verzameling klinkt juist uiterst levendig. En dat verdient ook een ode.

Tekst: JRN

Genre: black music mix
Bijzonderheden: Wellicht gaf Mark Rae zijn cd een ietwat rare naam, omdat hij vindt dat er een bepaald soort dj aan het uitsterven is: de dj die nog is opgevoed met hiphop en funk en dat toepast in zijn draaibeurten. Mark Rae behoort nog tot de soort.
Op zijn eigen label Grand Central brengt hij ook al jaren eigen platen (vooral met muzikaal partner Christian) en producties van anderen (bijvoorbeeld Aim, Riton, Fingathing, Riton en Boca 45) uit die op hiphop, breaks, reggae, disco, soul, latin en broken beat geent zijn. Dat hoor je ook terug op deze compilatie. In een vloeiende beweging doen al de funky tracks het lichaam heen en weer gaan. Mark Rae koos bijvoorbeeld het ska dance nummer Nice Up van Back Grass, heerlijk die trompetjes. Bij de Kraak & Smaak bewerking van Mark Rae's eigen Medicine zit een verrukkelijk pianoloopje en Fingathing gooit er een orgeltje in tijdens Walk in Space. Verder zitten er veel Jamaicaanse invloeden in de mix verwerkt, Vybz Kartel, Cecile, Sterotyp meets Al'Haca en Overproof Soundsystem vertegenwoordigen het zonovergoten eiland. Onder zijn schuilnaam ARP verzorgt Mark Rae zelf ook nog heel verdienstelijk twee tropische ritmes.
Hoogtepunt: Fingathing Walk in Space, Mark Rae Medicine (Kraak & Smaak Remix), Stereotyp meets Al'Haca Blaze and Cook, Black Grass Nice Up en eigenlijk nog wel een paar anderen.
Dieptepunt: Loose Lips van Seiji en Lyric L is nu toch wel iets te vaak gecompileerd, daar was vast een leuk ander broken beat melodietje voor te verzinnen
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, fris en fruitig funky feestje
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Mede Britten als The Wildbunch, Mr Scruff, Hexstatic
Oordeel: 8.5

Love2Party-essentials:
DJ Kicks Daddy G
Mr Scruff presents Keep It Solid Steel

Trust The DJ

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws