Robert Strauss: Quasars and Phasars (Freerange)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Krantenmuziek



Luisteren naar Quasars and Phasars

Intro: Nooit van gehoord, van die hele Robert Strauss niet. Terwijl een snelle google sessie leert dat hij toch al meer dan tien jaar muziek maakt. En dat hij uit Toronto komt. Zijn naam had hij in ieder geval mee, zoveel is duidelijk. 'Quasars and Phasars', van beide woorden is de betekenis mij volstrekt onbekend. Maar vooruit, toch maar eens luisteren naar dat album. Waarom ook niet?

Tekst: Roelf Jan

Genre: Broken beats, downtempo electronica, alles overgoten met een flink dosis soul
Bijzonderheden: Ochtendkrantje opengeslagen, kopje koffie erbij en cd'tje op. En eerlijk is eerlijk: de eerste luisterbeurt sorteert weinig effect. Het irriteert niet, maar de krant blijkt een stuk interessanter dan de muziek. Maar onaangenaam is het zeker niet. Nog maar eens goed luisteren dan. Hey, eigenlijk wel een vet nummer, dat 'Ouija'. En wat als je 'What u talkin' bout' in een donkere club zou horen? En die broken beat onder 'Spinning inside my your love' is toch wel heel subtiel. En dat nummer 'Miracles' doet denken aan de Brand New Heavies in hun beste dagen. Prima plaat eigenlijk. Waarom viel me dat de eerste keer niet op? Daar ligt misschien wel de kracht van het album. Want hoe goed sommige nummers ook zijn, van geen enkele track spring je echt uit je stoel om de volumeknop open te draaien. Quasars and Phasars is misschien wel gewoon een heel goed album om de krant bij te lezen en een kop koffie bij te drinken.
Hoogtepunt: De sportkatern.
Dieptepunt: De beurspagina.
Twijfelgeval, aanrader of bagger: Een aanrader.
Als je dit goed vindt, luister dan ook naar: Moeilijke vraag. Denk dat Blue Note Revisited nog het meest in de buurt komt.
Oordeel: 8-

Freerange Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws