DJ Hell presents Timewarp - Acid Rocks (Timewarp)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Onnavolgbaar


Intro: DJ Hell is een dj, producer en labelmanager met evenveel fans als vijanden. Je houdt van hem (en van zijn muziek), of haat hem (en zijn muziek). Wie de Duitser wel eens een plaat heeft horen mixen, weet dat de blonde God het niet van zijn techniek moet hebben. Toch is hij, met een onnavolgbare en soms geniale platenkeus, als geen ander in staat om een feestje te bouwen. Wellicht vanavond in de Paradiso? Het kan zomaar gebeuren. Alleen niet als hij zo'n rommelige set laat horen als op de verjaardagseditie van Timewarp.

Tekst: Marcel

Genre: Van gitaarrock tot electrotechno.
Bijzonderheden: Hoewel zijn label Gigolo Records in Duitsland is genomineerd voor een DDC-award, komen er steeds vaker foute releases op uit. Onlangs weer een album van ene Xlover, genaamd Pleasure & Romance, met tracktitels als 'Lovesucker', 'Faking It', 'Sex or Head' en 'Darlin Nikki'. De plaat staat vol flauwe gitaarliedjes, waarin een foute animatie van Miss Kittin over seks, drugs en tja, rock & roll mijmert. Het is niet de eerste keer dat Gigolo, een label dat ook prachtige platen van artiesten als Terence Fixmer, Dopplereffekt en Richard Bartz heeft uitbracht, zich verlaagt met simpelweg slechte muziek. De Nederlandse electropionier Inter Ferenc, bekend van de klassieker 'Space Invaders are Smoking Grass', ergerde zich er een paar jaar geleden al aan. Hij ging de aanval aan via de media: "Hell scoort gemakkelijk met foute electroclashplaten", zo klonk, even kort door de bocht, de kritiek van de Nederlander. Hell haalde daar zijn schouders voor op, en bracht alleen nog maar meer muziek uit waar de Hagenees zo van walgt. En nog meer verzamelaars dan studiomateriaal. Zo kon hij meteen van de gelegenheid gebruikmaken om de gekozen nummers aan elkaar te mixen. In de studio wel te verstaan. Met apparatuur die alle mixfoutjes als sneeuw voor de zon doen laten verdwijnen. Dat is ook het geval op zijn Timewarp-mix, want de overgangen gaan zo soepel, zo foutloos hebben we Hell in ieder geval nooit 'live' horen draaien. We zullen hem er niet op afrekenen. Elk mixalbum wordt immers tegenwoordig driedubbel op foutjes gecheckt en in de studio gecorrigeerd. Maar waar Hell niet mee wegkomt, is de vreemde overgangen van verschillende genres. De jubileum-cd van Timewarp staat bovendien boordevol 'schreeuwlelijkrock' en flauwe electroplaatjes met vals zingende dames. Maar soms, heel soms, komt er ook een briljant nummer voorbij. Een vette remix van Alter Ego bijvoorbeeld. Of de acidbaslijnen van Richie Hawtin (Fuse) en de geslaagde fusie van rock en house op de bijdrage van Blackstrobe. Maar hooguit tien goede tracks in een mix met dertig nummers is toch echt veel te mager.
Bij de officiele release is overigens een DVD bijgevoegd. Daarop staan ondermeer fragmenten van tien jaar Timewarp en interviews met dj's als Laurent Garnier, Carl Cox en Sven Vath.
Hoogtepunt: Fuse (Richie Hawtin?) met F.U. 2. Moddervette acid!
Dieptepunt: Toch wel het totaalplaatje. De irritante rockliedjes die de plank op deze verzamelaar totaal misslaan.
Als je dit goed vindt, luister dan eens naar: het onlangs gehouden Eurovisie Songfestival.
Oordeel: 5

DJ Hell draait vanavond in de Amsterdamse Paradiso tijdens de kick off van 5 Days Off

Love2Party Essentials:
Fuse presents DJ Hell
New Deutch
Chris Korda
Int.Deejay Gigolos

Timewarp
DJ Hell

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws