Salome de Bahia - Brasil (Yellow)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Deja Vu


Intro: Na jarenlang in the spotlight te hebben gestaan bij de Parijse revueact 'Brazil Tropical', besloot Bob Sinclar, Salome onder zijn hoede te nemen. Samen produceerden zij het album 'Cabaret', met daarop de hit 'Outro Lugar', een tropische bewerking van Stevie Wonders 'Another Star'. Dit nummer droeg zeker een flink steentje bij aan de opkomst van de toen behoorlijk populaire Brazil-housesound. Op haar nieuwe cd mag Salome van Bob zelfs 14 echte Brazil-classics in een nieuw jasje steken.

Tekst: John

Genre: Brazil-house.
Bijzonderheden: Maar waarom krijg ik, als ik deze cd opzet, de smaak van spruitjes in mijn mond? Braziliaanse spruitjes, de zogenaamde 'sprugadores'? En waarom zie ik in een visioen steeds mijn vader stomdronken slijpen op zulke muziek, (of is het Boney M), met de vrouw van zijn vriend? Tijdens een van die never-ending feestjes vroeger thuis, waarbij hij ritueel afsloot met het uitpissen van de open haard?
Wat is er mis met deze cd? Alle nummers zijn bekend, en je neuriet of zingt ze dus gelijk mee. De begeleiding wordt verzorgd door een heus orkest, en niet het minste ook. En Salome kan zeker wel zingen. Toch doet het me weinig. De rustige nummers missen een belangrijk detail. Gevoel. Latinmuziek heeft vaak een ondertoon die men 'tristesse' pleegt te noemen. Een melancholische klank die je, zelfs bij een ogenschijnlijk vrolijk nummer, weet te raken. Helaas weet Salome deze snaar met haar harde, nogal emotieloze zang, niet te beroeren. De echt vrolijke nummers ademen daarnaast de sfeer van de vroeger mateloze populaire 'Disco Samba': de latinmix van de Two Man Sound, waar vroeger heftig op gedanst werd. Een soort van Latin-polonaise. Zelfs Barry Manilow weet in zijn'Copacabana' nog meer soul te stoppen dan deze volbloed Latino, Salome, in haar versie. En dan is er toch echt wat mis. Ik besluit de open haard dus maar uit te pissen, en lekker naar bed te gaan.
Hoogtepunten: Met moeite 'Outro Lugar' toch nog.
Dieptepunt: De rest van de cd.
Twijfelgeval, aanrader of bagger?Bagger, of zoals de Brazilianen zeggen: Baguilero!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Het afscheid van die bruine rakker, als je de 'grote boodschap' knop van je hangend toilet indrukt. Met dezelfde 'tristesse' als deze cd.
Oordeel: 4

Bob Sinclar

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws