KM5 - Ibiza 2005 (541)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Ibiza aan de Maas



Luisteren naar KM5

Intro: De Km5 ligt zo'n 5 kilometer van Ibiza Stad af, als je de weg naar San Jose neemt. Niet echt makkelijk aan te lopen dus, maar evenzogoed een hotspot op vakantie-eiland Ibiza. KM5 is geen disco of club, maar valt in de categorie restaurant annex drink & relaxgelegenheid. Uitbater is de Belgische gastheer Patrick Soks.

Tekst: John

Genre: Opwarmers en afkoelers
Bijzonderheden: Patrick is ondertussen de vijftig gepasseerd. En bedient zich, in plaats van Vlaams, van een taal te omschrijven als steenkolenengels. Waar hij beter in is, is het neerzetten van een plezant concept. In de gouden dagen van Cafe D'Anvers was hij een van de initiators van Paradise, een clubavond waar nog steeds met respect over gesproken wordt. Op Ibiza zwaait hij de scepter over vijf barren, een restaurant, een permanente kunstshow en een tafelvoetbalspel. Alles werkelijk prachtig aangekleed.


De prachtige tuin van Km5

Bekijk je de nummers op deze cd, dan vraag je jezelf af: ligt Ibiza soms op de grens van Belgie en Nederland? Nee dus, maar bekijk dit rijtje en je begrijpt het al beter. KM5 > Patrick Soks > Cafe d'Anvers > dansmuziekdistributie News > eigen labels met volop Nederlandse en Belgische artiesten. Veel bekende namen als Gerd, Max404, Clashing Egos, Praful en Sven van Hees dus op deze dubbellaar. Cd 1 is gevuld met een vrij breed palet aan chilloutmuziek. Hier vind je net zo gemakkelijk zwoele funk als koele electro. Air en Zero7 adepten naast latin en zelfs new wave producties. Allemaal in relaxmode. Km5 blijkt ook nog een bescheiden dansvloer te hebben, dat is te horen op cd 2: zomerse housetunes van onder andere Silicone Soul, Ray Mang en Charles Chillings. Kortom: chillen en dansen, daar leent deze - overigens fraai vormgegeven - verzamelaar zich voor.
Hoogtepunten: Max Sedgley - 'Happy', in al zijn ranzige eentonigheid funky as hell. Phonique, met Erlend Oye on vocals en Gerd going-to-the-disco met Marilyn. En Ray Mangs percussiemonster: 'Who said boogie'
Dieptepunt: Een kleine ontsporing bij nummer 10 en 11 van cd 2.De uplifting sound van Blaze - 'Most precious love' zet je stijf rechtop in je ligbank. Hoe kan een nummer met zoveel herhaling en geschreeuw zo’n hit worden? Als dan ook nog Kathy Brown 'Strings of Life' compleet de grond in mag zingen zakt de stemming toch nog behoorlijk.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Heel veel goede nummers aanwezig. Hoewel je er niet altijd dat Ibiza-gevoel bij krijgt.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Editie 2004, daar zal je je zeker geen buil aan vallen.
Oordeel: 8-

KM5

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws