Various - Blossom / Deluxe 2 / Nomads 3 (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De winterkou afschudden


Intro: De afgelopen weken vielen er weer de nodige compilaties binnen op de redactie. En met de zomer in zicht valt er weer heel wat te genieten van relaxte tunes op het lage tempo. Loungen, chillen, relaxen of gewoon ontspannen. Drie compilaties, drie concepten.

Tekst: Nico

Genre: Chill, lounge, downtempo
Bijzonderheden: Mooie ideeen en vooral ook veel mooie muziek. Zoals Blossom, dat naar eigen zeggen de winterkou van zich afschudt in The Ultimate in Acoustic and Electronic Chill. Behoorlijk zwaar op de hand en het gestel, met z'n zwierige, soms aanzwellende vioolpartijen, in de diepte wegvallende pianoaanslagen, aarzelende gitaarakkoorden en melancholieke zang van o.a Bliss, Elizabeth Fraser, David Sylvian, Natalie Gardiner, Afterlife e.v.a. Een prachtcompilatie, die met al z'n verklankte weemoed meer aanvoelt als herfstdruppels die tegen het raam tikken, terwijl jij je binnen lekker opwarmt aan een knisperend en zacht knetterend haardvuurtje......
Maar of de blaadjes er nou aankomen of afvallen, de compilatie wordt er niet minder fraai om.


Monte La Rue compileerde de tweede Deluxe, met de ondertitel: The Finest Moments in Modern Lounge. En dat zegt genoeg. Blazers die naar de zomersterren reiken, zwoele jazzy ritmes voor al even zwoele zomerse avonden. Ingetogen ritmes, lome hiphop beats, twinkelende melodieen, wat voorzichtige scratches hier en daar, een zacht plukkende funkbas, zacht beroerde pianotoetsen, met als resultaat van die aangenaam lome zonnige sferen. Muziek om te genieten van de mooie dingen die de zomer biedt. Zoals dat exotische gerecht in het Amsterdamse restaurant Nomads. Daar is Jimmy Jazz de man van de inheemse muziek, en op het derde deel van Supperclub presents Nomads draait hij volop exotische en etnische tunes uit alle wereldstreken. Weids uitwaaierende wereldse klanken, veel Oosters gezang, sensuele ritmes en schemerige sferen. Een kaarsje, een wierookje, glaasje wijn en huspakee, geheel multiculti verantwoord genieten.
Hoogtepunt: Drie compilaties, drie concepten, en alledrie slagen ze overtuigend in hun concept. Het tranentrekkende Blossom nog net even wat meer.
Dieptepunt: Nee.
Oordeel: Blossom: 8, Deluxe 2: 7.5, Nomads 3: 7.5

Meer info: United Recordings

Love2Party Essentials:
Bliss - Quiet Letters
Afterlife - Speck of Gold
Natalie Gardiner
Interview Clashing Egos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws