Tosca - J.A.C. (G-Stone/!K7)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Gemoedelijk


Intro: Sinds de release van de vorige Tosca, Delhi 9, is er veel gebeurd in het leven van de twee Tosca-mannen Richard Dorfmeister en Rupert Huber. Meest ingrijpend is het vaderschap dat zich bij beide mannen aandiende, bij Rupert Huber zelfs 2x, en de titel van hun nieuweling verwijst dan ook naar de namen van hun zoons: Joshua, Arthur, Conrad. Dat je het weet.

Tekst: Nico

Genre: Weense degelijkheid
Bijzonderheden: Opener 'Rondo Acapricio' is vertrouwd Tosca-terrein. Laidback in al z'n zwoele dubby grooves, loom weg echoende klanken en pakkende stemsamples. Een warm welkom, de deur staat wagenwijd open. Al even zwoele jazzgrooves en twinkelende melodieen vormen het muzikale bed van 'Heidi Bruehl' waarop de Franse zangeres Samia Farah zich mag wentelen. Het tempo gaat omhoog op 'Superrob' en de karakteristieke stem van Earl Zinger praat / zingt terwijl Valerie Etienne het gejaagde er wat uit probeert te halen met de langgerekte refreinen. Een bluesy ode op 'John Lee Huber', energiek jammend en twinkelend op het jazzy 'Pyjama', fluisterend, huilend en strelend op het lekker doorstappende 'The Big Sleep', een d.i.s.c.o.-cocktail op 'Damentag', desolate pianoakkoorden op het chillende 'Sala' en het te lang doorkabbelende 'No More Olives'. Jazzy ritmes en funky grooves liggen meer dan de lome dub voorheen aan de basis. De muzikale reikwijdte is wat groter, maar qua sfeer tapt Tosca uit hetzelfde ongedwongen en vooral gemoedelijke vaatje als voorheen.
Hoogtepunt: Heidi Bruehl, The Big Sleep, Sala
Dieptepunt: de tokkelende gitaren en zweterige vrouwenstem op 'Zuri' gaan we op te veel en te slechte Ibiza chill verzamelaars tegenkomen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Wereldschokkend is het allemaal niet, en het hart gaat er niet heel veel sneller van kloppen. Het luistert wel lekker weg.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De voorgaande Tosca-werpelingen
Oordeel: 7

Luisteren naar: J.A.C.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws