Various - Most Rated Miami (Defected)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Miami Nice


Intro: De tweede 'Most rated'-cd heeft als thema Miami. Waarom Miami zeg je? Op dit moment is daar namelijk de belangrijke, jaarlijkse dance-muziek conferentie WMC aan de gang. De winter music conference dus. Een platform waar producers en labels zich weer eens duidelijk kunnen presenteren en profileren. Ook Defected is er weer bij dit jaar. Ze houden daar in ieder geval huis met een poolside feest in de middag. Hierbij draaien klassiekers als Danny Krivit, Reel people en Blaze. Een dag later mogen jonge honden als Martin Solveig, Sandy Rivera en Franck Roger 's nachts de dansvloer vol zien te krijgen.

Tekst: John

Genre: Laidback house versus vette clubkletsers.
Bijzonderheden: De dubbel-cd heeft een zelfde uitgangspunt. Cd1 staat vol met laidback, funky en soulful dingen. Cd2 mikt duidelijk op de dansvloer. In tegenstelling tot de eerste 'Most wanted' was het ditmaal niet het publiek dat de cd samen mocht stellen. Deze keer waren 'the worlds leading dj's' aan de beurt. Wie dat dan wel mogen zijn is niet duidelijk. Maar dat ze een innige band met het label hebben is aan de tracklisting weer wel terug te zien. Dit zijn dus de platen die Miami zullen laten schudden. De platen die de komende 6 tot 12 maanden de dansvloeren moeten gaan vullen. Volgens Defected dan. Of dat zo zal zijn, zal de tijd ons leren. Feit is wel dat het in ieder geval een zeer geslaagde dubbel-cd is geworden. De dans-cd nodigt ook echt uit tot dansen. De beuk erin met een diepe Shawn Christopher. Een uitgebreid disco-en-de Armand van Helden remix van Cerrone. Vette house Van Dj Technic. Ferrer & Sydenhams 'Sandcastles' en nog veel meer heftigs. Voor de zogenaamd 'mooie muziek' kun je terecht op de eerste cd. Maar ook hier kun je nog uitstekend dansen. Bah Samba schiet al meteen
bij het eerste nummer raak. Blaze kan het ook nog steeds. Oreja gaat vet Afrikaans. Rasmus Faber speelt een prachtig funky nummer. De Reel people zijn ook weer top. Brian Tappert mixt funkt de Sunburst Band naar grote hoogte. King Kooba? Lekker. En dan is er ook nog de MAW-remix van Sara Devine. Super!
Hoogtepunten: Nogal veel. Zie de nummers hierboven.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Geschikt voor liefhebbers van mooie house en van vette dansvloershit. Ook al luister je liever dan dat je danst is de eerste cd alleen al het geld voor het complete setje waard!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De 'In the house'-cd-serie op Defected.
Oordeel: Een vette 9 voor cd1. Een 8 voor cd2. Samen: een 9- dus.

Luisteren naar: Most rated Miami

Love2Party Essentials: Wmc Miami 2004

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws