Album v/d week: Kaos - Hello Stranger (!K7)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Night fever, night fever!


Intro: Een album van de week hoeft natuurlijk niet altijd het stempel 'vernieuwend' met zich mee te dragen. Verrassend is de ommezwaai van Kaos echter weer wel. Van het sombere, melancholische geluid van Ghost Cauldron en de kille electro-rocksound van Terranova, naar echte glitterbollen-disco.

Tekst: John

Genre: (electro) disco
Bijzonderheden: Ook hier is de bekende quote 'ik ga terug naar mijn roots' de reden voor de ommezwaai. Want na je diep ingegraven te hebben in vernieuwende dingen, blijkt vaak dat je het echte gevoel een beetje kwijt bent geraakt. Het gevoel dat je kreeg toen je bezweek voor een bepaalde sound. De kick toen je besefte: ja, dit is mijn muziek. Maar dansmuziek evolueert en voor je het weet dans je niet meer, maar denk je vooral. Kaos zag toen het licht aan het eind van de tunnel en besloot, zoals hij het zelf noemt, een 'good time album' te maken. Met hulp van de halve Berlijnse scene dook hij de studio in. Daar besliste hij meteen ook dat samplen voor hem afgedaan had. Dus we luisteren hier naar echte drums, basgitaar, electrische piano, zangers en zangeressen. Zoals in het uitermate mooi opbouwende 'Lessons in love' met Erlend Oye achter de microfoon. Maar als je de hulp inroept van sleazy people als Khan, Captain Comatose en wat New Yorkse punkrockers dan krijgt het geheel toch een rauw electroclashtintje mee. Gelukkig weet Kaos dit soms wat ordinair klinkende geluid weer te verpakken in lekkere discogrooves. Met heerlijk lang uitgesponnen breaks. Zoals in 'My reputation'. Of in een coole white-funk kletser als 'Juices'. Of in de oldskool-Chicago kloon 'Bang the box'. En dan hebben we allemaal inderdaad een 'good time'.
Hoogtepunt: Juices.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Verantwoord discodansen anno 2005.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Erlend Oyes DJ-Kicks.
Oordeel: 8

Meer info & luisteren: Kaos

Love2Party Essentials:
Terranova
Ghost Cauldron

WIN WIN WIN
We hebben drie exemplaren van ons album vd week om weg te geven. Wat is de echte naam van Kaos? Stuur je reactie voor 24 maart naar Nico en wie weet dans jij straks ook de disco!
Let op! Alleen reacties voorzien van naam en adres worden in behandeling genomen!

PRIJSVRAAG IS AFGESLOTEN!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws