Daft Punk - Human After All (Virgin)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Als een God in Frankrijk


Intro: Met 4,5 miljoen verkochte albums, staan er wel een paar centen op de bankrekeningen van Thomas en Guy-Manuel. In een van de zeldzame interviews verklaarden ze eerder: "We can finance ourselves to work outside the formula, for us there are no rules." Meer geld, dus meer mogelijkheden, dus ook meer te bieden? Nou vergeet het maar. Of het moeten de cartooneske poppen zijn waarmee de creatieve armoede verhuld moet worden. Start je de cd op de computer op, dan kom je automatisch op de website, waar je voor een paar (ahum) euro's de vijf Interstella 5555 Action Figures (Shep, Stella, Barryl, Arpegius en Octave, jaja) kan bestellen. Snel wegklikken en over naar de muziek.

Tekst: Nico

Genre: Daft punk
Bijzonderheden: De titeltrack en opener 'Human After All' kotst een minutenlang repeterend, sterk vervormd vocoderstemmetje en een weinig funkende gitaarrif over een eightties Cindy Lauper beat. 'The Prime Time Of Your Life' lijkt qua ritme zo van Depeche Mode's Master & Servants album te zijn gehaald, totdat na een minuut of drie de TGV ineens uit Parijs komt aandenderen en in anderhalve minuut op maximale snelheid voorbij raast. Dan de eerste single, 'Robot Rock'. Een pakkende melodie en die typische Daft Punk beats en claps. 'Steam Machine' doet wat de naam belooft, lekker traag doorstomen, met een pompende baslijn en de titel eindeloos uitblazend. Maar de kracht van herhaling gaat ook hier snel vervelen. Repetitief maar saai. Vrijwel overal wordt de titel via de vocoder eindeloos uitgespuugd en zit de "rock" in een al even eindeloos repeterend gitaarrifje. Oke, de ene keer doet het rifje aan AC/DC denken, de andere keer aan Black Sabbath. En dan hebben we nog de "soulful and affecting romantic themes" op de eightties klefheid 'Make Love' en het dreinende 'Emotion'. Tja, dan blijft er van 45 minuten toch verdomd weinig over.
Hoogtepunt: Met de volumeknop open bouw je met 'Robot Rock', 'Steam Machine' en 'The Brainwasher' een aardig feestje.
Dieptepunt: Het gebrek aan innovatie en originaliteit
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Teleurstellend
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Verbaas je nog maar eens een keer over de schijnbaar eenvoudige maar uiterst effectieve kracht van Homework.
Oordeel: 4

Meer info: Daft Punk / Human After All

Love2Party Essentials
Discovery
Alive 1997

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws