Everything But The Girl - 10 Years of Remixes (Virgin)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Verplicht referentiemateriaal voor beginnende producers


Intro: We waren ze eigenlijk al een beetje uit het oog verloren. Happy lovin' couple Ben Watt en Tracey Thorn. Onsterfelijk sinds de dag dat Todd Terry 'Missing' in een ware monsterhit remixte.

Tekst: John

Genre: Geweldige remixen. Veelal houseremixen trouwens.
Bijzonderheden: Het van oorsprong nogal jazzy/folk getinte duo transformeerde halverwege de jaren 90 haar geluid naar een door house en drum & bass gevormd geluid. Dankzij Tracey's vocale inbreng, bleven het daarbij wel liedjes met een kop en staart. Vrijwel gelijkertijd switchten ze ook nog van platenmaatschappij. Op Virgin brachten ze de albums Walking Wounded, Temperemental en hun best off Like The Deserts Miss the Rain uit. Platen die het goed deden, mede dankzij hits als 'Missing' en de clubhit 'Stay Gold' (geproduceerd door Deep Dish). Daarna werd het wat stil rond het duo. Ben hield zich bezig met zijn clubnights en platenlabels en Tracey met de koters. Met nieuwe plannen in het verschiet, achtten Ben en Trees de tijd rijp hun oude hits maar weer eens uit de mottenballen te halen. En ditmaal dus de allerstrakste remixen, diverse 'unreleased remixes' en een viertal nieuwe bewerkingen. En niet door de minste remixers. Kenny Dope, Jazzy Jeff, King Britt en Todd Terry, to name a few, voegden er allen, met respect voor het origineel, hun eigen ding aan toe. Resultaat: een gevarieerd palet aan muzikale stijlen. Met als rode draad: de klasse nummers, de klasse zangeres, de topproducties, de topremixen. En klasse + Top = Topklasse!
Hoogtepunten(en): De geweldig groovende KneeDeep-vocal-latinhouseversie van 'Corcovado'. King Britt's pompende 'Rollercoaster'-versie. Kevin Yost zijn vocal mix van 'Five Fathoms'. En eigenlijk nog heel veel meer!
Dieptepunt: Tien jaar op gewacht.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Volbloed aanrader. Verplicht referentiemateriaal voor beginnende producers!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Het mixalbum Back To Mine uit 2001.
Oordeel: 9+

Niet echt noemenswaardig veel meer info:
Everything But The Girl
EtbG (under construction)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws