Turbulence Mix Series - Mixed by Metroline (Patterns)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Turbulente mix


Intro: Lexicon en David Moherzijn de namen achter het project Metroline. In de studio boeken ze steeds meer progressie en als dj's zullen ze in de toekomst vast ook bij een groter publiek bekend worden. Het merendeel van de Metroline producties zijn op het Rotterdamse technolabel Patterns verschenen waardoor het samenstellen van de Turbulence mix geen verrassing is. In zeventig minuten tijd mixen ze tweeentwintig platen uit de snel groeiende Patterns catalogus aan elkaar. Tracks van onder andere Patrik Skoog, Lars Klein en Glenn Wilson geven een compact beeld van het label.

Tekst: Iddo

Genre: Donkere groovy techno
Bijzonderheden: De Turbulence mix is een fraai overzicht van wat Patterns te bieden heeft. Oude releases zijn op zorgvuldige wijze met de recent verschenen producties gecombineerd. Door muziek van een enkel label te gebruiken bestaat het gevaar dat het luisterplezier aanzienlijk daalt door teveel van hetzelfde. Maar niets is minder waar. In deze frisse mix blijkt dat het label in de afgelopen jaren de nodige variatie heeft opgebouwd. Donkere techno heeft een dominante positie, maar opvallend zijn ook de groovy invloeden. De vlammende producties van Patrik Skoog en Glenn Wilson uit Zweden zijn een plezier om naar te luisteren, net als het explosieve werk uit Duitsland van Lars Klein. Daarnaast zijn de samenstellers van deze mix vertegenwoordigd met maar liefst zes bruisende nummers. Ze combineren dat met vitale techno van Cameron, Robert Natus, Michael Burkat en W.J. Henze. Metroline levert een puik overzicht van het Rotterdamse technolabel Patterns. Het blinkt zeker niet uit in spectaculaire mixen, maar wanneer je het vinyl links hebt laten liggen is dit je kans om alsnog uitgebreid kennis te maken met boeiende techno.
Hoogtepunt: Een compact overzicht van Patterns.
Dieptepunt: De mixtechnische gebreken.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Uitstekend voor een nadere kennismaking met een underground technolabel.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Deze mix is alles omvattend.
Oordeel: 7

Meer info: Metroline

WIN WIN
We mogen drie exemplaren van Turbulence weggeven. Wie was er verantwoordelijk voor de allereerste Patterns release? Stuur voor 10 maart je antwoord naar Iddo en maak kans op een exemplaar! (let op alleen reacties voorzien van naam en adres worden in behandeling genomen!)

Metroline is zaterdag 5 maart in Nighttown te bewonderen tijdens Inside met onder ander Luke Slater, Rino Cerrone en Loktibrada&HU.