Album vd week: Dzihan & Kamien - Fakes (Couch)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

A Couch-trip


Intro: In de loop der jaren remixten de heren menig bekend en minder bekend muziekstuk. Vanuit de typerende Weense invalshoek. Vrij langzaam, en nogal dubby dus. Nu dus met een fijn gevoel voor humor op plaat verzameld onder de veelzeggende titel Fakes.

Tekst: John

Genre: Dope weense trippy beats.
Bijzonderheden: Dzihan & Kamien zijn tevens de oprichters en eigenaren van Couch records. Ondanks het feit dat er momenteel best vernieuwende dingen gebeuren op dit label, kozen ze hier toch niet direct voor een progressieve invalshoek. De sfeer laat zich bij het eerste gehoor het best omschrijven als een Kruder & Dorfmeister gevoel. Tosca, Sofa Surfers, namen die meteen in je hoofd springen. Trippy nummers met loodzware bassen. D & K gaan voor de veelvuldige toevoeging van tablas. Niet heel veel nieuws onder de zon, zo lijkt het. Maar zeker onder invloed van zo'n zwaar riekende toeter, die van 3 millimeter aan de ene kant tot 2 cm aan de andere kant uitloopt, uitermate goed te genieten.
En dan hoeft Billie Holiday dus niets meer uit te leggen op het eerste nummer. Wandelt Nithin Sawney eindelijk weer door zijn geliefde thuisland. En grijpt Lyn Leon ons eens even lekker in het kruis met haar heet gezang. Tosca zelf en Pramod Upadyaya krijgen de tablas-treatment. Serge Gainsbourg klassieke ophitser 'Je t'aime' verliest aan geiligheid, maar wint aan schoonheid als D & K strings, latin ritmes en dub-bas toevoegen. Terwijl Fop ons juist weer het vuur aan de schenen probeert te leggen. Langzamerhand wordt het verschil met Kruder en Dorfmeister toch wat evidenter. De nummers worden alsmaar heter en heter! En zo wordt stilliggen op de bank wel erg moeilijk! Gelukkig is er ook nog cd-2. Het Brut Imperial Quintet laat je hier op gepaste wijze afkoelen. Hun classy jazz-interpretaties van originele D & K nummers zet je weer met beide benen op de grond. Met ingehouden passie vertalen zij de muziek van de dansvloer naar de jazzclub. Een heerlijk coole bonus-cd dus.
Hoogtepunten: De prachtige strings in Nithin Sawneys 'Homeland'. Lyns hete zangpartij. Of die van Fop. En dan houdt het ineens niet meer op.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Leg u teder neder op 1 zacht bankstel. Inhaleer eventueel die, soms nogal verraderlijke dampen. Sluit in ieder geval uw beider ogen. Druk op PLAY. En geniet!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Toch weer diezelfde Kruder en Dorfmeister. Maar check ook Cay Talan en de Vibroluxe eens. Oostenrijk zonder jodelen en snowboards.
Oordeel: 8.5

Meer info & luisteren: Dzihan & Kamien

Love2Party Essentials:
D & K-live in vienna
De Vibroluxe op Couch

WIN WIN WIN
We hebben drie exemplaren van ons album vd week om weg te geven. Noem naast K&D en D&K nog eens drie Weense artiesten waarop het aangenaam chillen is. Stuur je reactie voor 10 maart naar Nico en wie weet blaas jij straks kringen naar het plafond, al luisterend naar Fakes!
Let op! Alleen reacties voorzien van naam en adres worden in behandeling genomen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws