Bugz In The Attic - Remixes Collection (V2)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Aangename Insectenplaag


Intro: Wie de Bugz in the Attic-remake van 4 Hero's 'Hold it Down' het afgelopen jaar niet voorbij heeft horen komen, gaat nooit uit, heeft geen radio, geen KaZaA of is zo doof als een kwartel. Met smerige maar supervette funky broken beats werd het van origine warme, soulvolle drum & bass-nummer naar ongeevenaarde hoogte getild. Geen set van broken beat-veteranen als Gilles Peterson, Jazzanova of Phil Asher was compleet zonder deze swingende remix. De Bugz-guys - bestaande uit maar liefst acht leden - hebben meer nummers door de mengtafels gehaald, getuige hun nieuwe remixverzamelaar.

Tekst: Marcel

Genre: Broken beats
Bijzonderheden: Moet je een band die zich vrij vertaald 'insecten op zolder' noemt, serieus nemen? Luister maar eens naar de producties van dit broken beat-collectief, bestaande uit Orin 'Afronaught' Walters, Paul 'Seiji' Dolby, Kaidi Tatham, Daz-I-Kue, Alex Phountzi, Cliff Scott, Mark Force en Matt Lord. Dan wordt al snel duidelijk: 'this is serious shit!' Hun Remixes Collection is een verzameling van de beste broken beat die op dit moment gemaakt wordt. Deze cd-debuutrelease lijkt een beetje op het succesverhaal van het Duitse collectief Jazzanova. Furore maken met een remixalbum, om vervolgens de dance-markt te bestormen met studioalbums en eigen singles. Het ziet er in ieder geval naar uit, want deze remixverzamelaar bevat ook al een eigengemaakte bonustrack, het grappige - sterk naar Basement Jaxx-neigende - 'Booty (La La)'. Zo goed als de 'electric soul' die Bugz in the Attic toepast op de muziek van Vikter Duplaix, Macy Gray en Amp Fiddler, klinkt een originele productie vooralsnog niet. Maar het begin is er, dat wel. Laten deze producers zich nog maar even richten op het maken van remixes. Op superfunky broken-beatremixes van bijvoorbeeld 4 Hero, Jazzanova, Zero 7, en Nitin Sawhney. Stuk voor stuk acts met een sterk eigen geluid. Ondanks dat, weten The Bugz in the Attic telkens weer een sterk herkenbare stempel te drukken op de muziek.


Als extraatje worden de losse tracks van cd 1 aan elkaar gemixt op het tweede schijfje. Waarschijnlijk door dj Sejie, die meestal de draaiklussen voor zijn rekening neemt. Hoewel hij een toffe set neerzet, zien we de heren toch liever live aan het werk. Deze wens gaat in vervulling, want de voorbereidingen voor hun live-gigs zijn reeds gestart. Als Bugz in the Attic aankomende zomer de planken van de festivals gaat betreden, zou deze act wel eens de dance-sensatie van 2005 kunnen worden. En de eerste insectenplaag die ik zonder allerlei chemische bestrijdingsmiddelen te lijf ga.
Hoogtepunt: De sexy beats op de Bugz-remix van Vikter Duplaix zijn 'Looking for Love'. Ook de bewerking van Jazzanova's 'Mwela, Mwela (here I am)' doet 't broekje bollen.
Dieptepunt: Nada. We bleven maar lachen tijdens de vele luisterbeurten. En dansen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Verplichte kost!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Fabriclive 12 mixed by Bugz in the Attic.
Oordeel: 9

Love2Party mag een aantal exemplaren weggeven. Stuur Marcel het goede antwoord op de volgende vraag: Welk lid van deze groep treedt ook vaak naar buiten als dj? Alleen de antwoorden met volledige adresgegevens worden in behandeling genomen. Succes.

Bugz in the Attic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws