Lefto & Krewcial - Out of the Blue (Blue Note)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Zzzz...


Intro: We kennen al de hippe Blue Note-Trip cd's van Dj Maestro, de vette cd van Dj Madlib en het hele coole 'Blue Note Revisited'. In Belgie hebben ze de Blue Note Sidetracks serie. Deel 1, samengesteld door Mo & Benoeli, aka de Glimmers, 2&4 door Buscemi en 3 door Sven van Hees. Funky, Latin, African en Bossa-nummers vooral. En nu is er dus deel 5, samengesteld door Lefto & Krewcial.

Tekst: John

Genre: Jazzhop.
Bijzonderheden: De samenstellers van deze editie, Lefto en Krewcial, houden van hiphop. Dus doen ze het op zijn hiphops. Dat het dan soms klinkt dan een nogal verlate trendvolger, jazz meets hiphop, (al eens eerder, en misschien wat al te veel zelfs gehoord), moeten we maar op de koop toe nemen. Blue Note's archieven bevatten nu eenmaal heel wat fijne grooves, die zich daar uitstekend voor lenen. Soms pakt dat leuk uit, als de beat op een verrassende tel invalt en ineens een nogal weird rhytme meekrijgt. Maar vaak klinkt het toch als niet meer dan opgefriste, zeg maar opgeleukte jazz. Respect voor de originelen is best okay, maar helaas zijn die originelen hier niet al te spannend. Lekker er op los samplen en een vette bas en drum toevoegen zijn dan niet altijd stof genoeg om te boeien. Het geheel klinkt gewoon te tam.
Hoogtepunt: Was it? - met Dee Ferguson.
Dieptepunt: Het is zo tam allemaal.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Bagger is wel wat grof. Muzikaal niet slecht, maar veels te saai toch.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Mo en Benoulis deel 1. Als je hem te pakken krijgt dan. Dat swingt dus wel echt de pan uit!
Oordeel: Krappe 6 dan maar.

More Blue: Blue Note

Love2Party Essentials:
Blue Note Revisited
Blue Note Trip

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws