Planalto - Hornito! (Lowlands)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Verrassende combi


Intro: John Edwards en Stefan Robbers zijn de knoppendraaiers van Planalto. Edwards is bekend van de gothic band Generator 9 terwijl Robbers in het technomilieu een icoon is door zijn vooruitstrevende releases op het Eevo Lute label en de talloze albums en spetterende liveoptredens onder de naam Acid Junkies. Waar de heren verantwoordelijk zijn voor de stevige dansbeats en melodieuze techno is het de Braziliaanse zangeres Janaica Rodrigues da Silva die met haar stem Hornito! een warmbloedige injectie geeft.

Tekst: Iddo

Genre: Techno-latin.
Bijzonderheden: De samenwerking tussen Edwards, Robbers en zangeres Janaica leidt tot een opmerkelijke fusie van techno en latin. Het zonnige, warmbloedige latingeluid druipt er namelijk aan alle kanten vanaf door de zang van de Braziliaanse Janaica Rodrigues da Silva en de sterke productie van Edwards en Robbers. De temperatuur stijgt snel tijdens '40 Degrees' door de overvloed aan percussie en zang, dat in 'O Povo Diz' niet veel anders is maar wel iets bescheidener klinkt. Wegdromen op de zang van Janaina gaat ook prima, vooral met 'Beija Flor' terwijl er op 'Sambinha Maluco' juist weer met behoorlijk pittige pepers is gestrooid en dansen de boodschap is. Het album swingt aan alle kanten en Janaica Rodrigues da Silva voert je met gemak mee naar Zuid-Amerika. Niet alles is even overtuigend en dat komt zeker niet door Janaica. Op nummers als 'Afoxe', 'Nao Planalto' en 'Planalto's Batucada' weten Edwards en Robbers net niet de juiste, emotionele snaar te raken. Weinig inspirerende instrumentaaltjes die gelukkig in de schaduw staan van de opmerkelijke resultaten die elders op het album ontstaan vanuit deze al even opmerkelijke combinatie van techno en latin.
Hoogtepunt: Het temperament van 'Stop, Look & Move'.
Dieptepunt: Tracks als 'Afoxe', 'Nao Planalto' en 'Planalto's Batucada' zijn te vrijblijvend en emotieloos.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Liefhebbers van het warmbloedige latingeluid hoeven niet te klagen over aanbod. Deze verrassende combi met techno zijn wij nog niet zo nadrukkelijk tegengekomen.
Oordeel: 7,5

Meer info: Planalto

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws