Various - Faith, Different Strokes For House Folks (NRK)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

'dat-blijft-een-lekkere-plaat' platen


Intro: Het zijn niet de minsten die de krachten in 1999 bundelden om het Londense uitgaansleven van een nieuw initiatief te voorzien. Houseveteranen Bill Brewster, Leo Elstob, Dave Jarvis, Stuart Patterson en Terry Farley hebben allemaal hun sporen in de Engelse housescene reeds lang verdiend en ook deze samenwerking legt ze geen windeieren. Het gelijknamige papieren magazine dat de afgelopen jaren (on)regelmatig onder hun verantwoording verscheen is nu alleen nog te vinden op hun eigen website (zie link onderaan), maar een leuk extraatje bij deze cd vormt het 64-pagina tellende boekwerkje met een selectie van de daarin verschenen artikelen.

Tekst: Nico

Genre: House
Bijzonderheden: De derde in de Faith-reeks werd samengesteld en gemixt door Stuart Patterson en Terry Farley (mede-oprichter van het Junior Boys Own label dat ons liet kennismaken met Underworld en The Chemical Brothers). Twee mannen die van de hoed en de rand weten als het op house aankomt, en dat laten ze horen ook. Different Strokes For House Folks barst namelijk uit z'n voegen van de vloervullers, oud en nieuw gaan er hand in hand, met maar 1 doel: Dance till you drop. Want zeg nou zelf, blijf jij stilstaan als Farley & Patterson op jouw feestje plaatjes draaien als het hypnotiserende 'Throw', de klassieker van Carl Craig's Paperclip People, Cajmere's 'Midnight' met z'n dreigende vocalen en snerpende acidbass, de borrelende acidbassen van Tiga's Pleasure From The Bass', de discofunk van Earth People's 'Dance', de electrofunk van Tiefschwarz' 'Blow' of de roffelende percussie en saxen van Atmosfear's 'Motivation' in de Dimitri From Paris Mix? Oke, het is een hoog "dat-blijft-een-lekkere-plaat" gehalte maar het feestje der herkenning en de soepel aan elkaar gemixte tracks maken er wel weer een lekker ceedeetje van. Alleen de laatste vijf beatloze minuten van de 10 minuten durende afsluiter, 'War' van Julien Jabre zijn wat al te funest voor de voortgang van je feestje. Maar dan moet je maar even zelf voor dj spelen.
Hoogtepunt: Elke "dat-blijft-een-lekkere-plaat" plaat en het 64 pagina tellende boekwerkje
Dieptepunt: het ontbreken van het 64-pagina tellende boekwerkje bij mijn promo
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Nite:Life 4 by Terry Farley of check de Faith fanzine site voor een aantal aangename downloads
Oordeel: 7.5

Meer info: Faith Fanzine / NRK

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws