Circus & Chibuku present: Yousef & Krafty kuts (Carioca)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Dorpsfeesten


Intro: Er zijn clubs die bepaalde thema-avonden door derden laten verzorgen. En er zijn ook van die derden die zelf clubavonden organiseren. Zoals in het oude theater van Liverpool. Een plek waar zich behalve live-optredens ook uiterst succesvolle clubavonden voltrekken.

Tekst: John

Genre: Deep house op cd1/ de duvel en zijn ouwemoer op cd2.
Bijzonderheden: Ongeveer 1 keer per maand is er bijvoorbeeld 'Circus'. Tegenwoordig vaak zelfs om de andere week. En met dezelfde frequentie is er ook nog 'Chibuku'. Beide uiterst populair en beide uiterst verschillend. Een van de weinige overeenkomsten is het belang in beiden van promotor Richard McGinnis. En zo verscheen er dus ineens een dubbel-cd met sets van de twee belangrijkste djs van deze avonden. Circus-resident Youssef draaide al eens een tijdje voor de Liverpool vestiging van de Cream, maar toen deze ophield te bestaan, zocht hij een plek voor zijn geplande Circusavonden. In de tijden die volgden draaiden o.a. Roger Sanchez, Erick Morillo, Danny Howells en wie al niet meer er ook. Het credo is simpel: Serious house music en Fun times. En zo klinkt het ook bijna. Een doordenderende mix van diepe en jawel, soms soulful klinkende houseplaten. Met hier en daar wat eigenaardigheden. Zoals een zeer onfris klinkende versie van Cajmeres 'Testified'. Mixfoutje? Verder zonder rustpuntjes gewoon 75 minuten doordansen. Een enkele kleine uitschieter houdt de aandacht net vast. Toch kan het geheel de hype niet echt bevestigen. Niet echt vervelend, maar ook niet al te bijzonder. Chibuku is een heel ander verhaal. Hier hoor je funk, hiphop, house en breakbeats. Het credo is hier: er is goede en er is slechte muziek. Wij draaien alleen de goede. En zo kinkt het ook ongeveer wel. Het Chibuku virus heeft zich al verspreid naar clubs in London en Nottingham. Op deze cd horen we bijvoorbeeld een mix van funky stukjes die naar ouwe funkateers Parliament leiden. En mixtechnisch is het ook al veel interessanter. Telkens worden er clusters van platen bij elkaar gevoegd, en komen samples van eerdere stukken weer terug. Goed gedaan en de oortjes blijven gespitst. Gezamenlijk waarschijnlijk best een hit in Liverpool, maar een dubbele Chibuku was wel leuker geweest.
Hoogtepunt: Krafty Kuts cd beluisteren na Yousefs project.
Dieptepunt: Yousefs magere oogst.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval. Want, wel of niet met ons eens, je zal toch waarschijnlijk maar 1 van de 2 cds kunnen waarderen. De prijs kan dus wel eens het verkoopmoment bepalen.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Defected in the
house. Ja, sorry, maar daar koop je dus steeds in 1 keer, 2 lekkere cds, die wel op 1 lijn liggen. Of de nog gevarieerdere dubbel-cd 'All night long' van Layo & Bushwacka.
Oordeel: Yousef:een 5, Krafty een 8, samen een zes-en-een-half..

Luisteren naar: Yousef & Krafty Kuts

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws