Grandmix The 90's Edition mixed by Ben Liebrand (Sony)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Herinneringen ophalen


Intro: Ik word een sentimentele ouwe zak. Met de 3cd box van de Grandmix The Disco Edition die eind vorig jaar verscheen, zijn er dit jaar heel wat herinneringen opgehaald. En nog erger, heel wat verjaardagspartijtjes van leeftijdgenoten zijn er mee opgevrolijkt. Met groot succes ook nog eens. Maar hoe is dat eigenlijk met de jaren negentig?

Tekst: Nico

Genre: Dance
Bijzonderheden: De herinneringen zijn er zeker. D-Shake's 'Yaaaaaaaaaaaaaaah' bijvoorbeeld. Een van de eerste Nederlandse houseplaten die iedere week in mijn locale discotheek aan het eind van de avond - 02.00 uur closing time - voor uitbundige taferelen zorgden. 'Big Fun' van Inner City, 'Dominator' van Human Resource, Moby's 'Go', Beltram's 'Energy Flash', Jaydee's 'Plastic Dreams' en 'La Musica Tremenda' van Ramirez. Allemaal platen die ik wekelijks met m'n dronken hoofd in een muziekcafe aan elkaar probeerde te mixen. Net als 'The Age of Love', nog zo'n klassieker van formaat. En succes gegarandeerd met 'Groove is in the heart' van Deee-Lite. Maar de jaren negentig zat ook vol met muziek van Snap, 2 Unlimited, Dr Alban en Haddaway. En om 'Get Up' van Technotronic in Beltram's 'Energy Flash' gemixt te horen is wel even slikken. En toch komt Liebrand er mee weg.

Na het intro begint het allemaal met 'Boom Shake The Room' van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince en amper tien minuten later heb je al tracks van Naughty by Nature, Snow, Salt 'n Pepa, House of Pain, Joe Public, Snap, Redhead Kingpin en King Bee achter de rug. Het tempo wordt gestaag opgevoerd om via tientallen tracks, waaronder die van Cece Peniston, Crystal Waters, Shamen, Tony Scott, Rozalla, The Goodmen, Quadrophonia, Capricorn, T99, Speedy J, Praga Khan, Atlantic Ocean en The Ultimate Seduction etc. etc. bij 'Poing' van RTS uit te komen. Alles wordt door Ben Liebrand op de zo bekende wijze aan elkaar gemixt, geplakt en geloopt met gewoon weer het grote feest der herkenning tot gevolg. De jaren negentig vliegen voorbij. Het is nog te vers om al te sentimenteel te worden, een aantal platen hoor je nog regelmatig voorbij komen. Maar wil je een avondje gezellig herinneringen ophalen? Een partijtje opvrolijken? Dan is dit er zeker eentje voor jou.
Hoogtepunt: Het feit dat de dieptepunten ook weer heel snel voorbij zijn
Dieptepunt: Het feit dat ieder hoogtepunt even snel voorbij vliegt in de mix
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader voor wie nu al sentimenteel wil terugblikken op de nineties. Ben je boven de 30, check dan zeker de twee Disco Editions :)
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Liebrand is niet te stoppen. Check zijn site en je hebt ze voor het uitkiezen. Of trek eens een good old Arcade House Party Megamix uit de kast.
Oordeel: 7

Meer info: Ben Liebrand

Love2Party Essentials:
Grandmix The Disco Edition

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws