Simon Dunmore mixes - Defected in the house (541)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Defected in Aussies


Intro: Hoewel de verleiding groot was een flink essay te schrijven over het ontstaan en de ontwikkeling van het Defected label, zien we daar toch maar van af. We beperken ons tot de nieuwste 'Defected-In The House'-release. De eerste Australische release en daarmee ook de basis voor eerdergenoemde verleiding!

Tekst: John

Genre: Best-of House
Bijzonderheden: De cd riep namelijk best wel een paar vragen op. Waarom was er bijvoorbeeld geen woord over terug te vinden op de site van Defected zelf? En waarom moeten Engelse cd-ketens deze plaat uit Australie importeren? Het is toch een Engels label? Wel, na eerste beluistering zijn er toch wat redenen te vinden. Eerst de dubbelaar. De mix en samenstelling is van labelbaas Simon Dunmore zelf. Sinds de oprichting van zijn label in 1999 heeft Dunmore stapje voor stapje een enorme artiestenstal opgebouwd. De absolute top van dj/producers is tegenwoordig aan zijn label gelieerd. Mixen ze geen leuk setje voor hem aan elkaar? Dan zijn ze vast druk bezig om een studioalbum voor hem af te leveren. Simon en zijn vrienden zijn ondertussen ook al wereldberoemd om hun feesten. Onder de noemer 'Defected In The House' kom je ze echt overal tegen. Deze mix houdt dan ook meer verband met deze feesten, dan met het soulful-, deep- and funky geluid van sublabel 'In The House'. Simons greatest-hits-of-house dus. Keus genoeg, want nu kan de splitsing tussen de Defected-sound, de soulful-aftakking ITH en het moeilijker te plaatsen sublabel Fluential komen te vervallen. Noem het dan ook nog eens: 'International edition' en hij kan onder lekker zijn gang gaan. En zodoende zijn er vooral veel house-hitjes te horen. Geen probleem met zo veel keuze. De legio aanwezige hits van o.a. Junior Jack, Atfc, Bob Sinclar en Martin Solveig staan garant voor een doorstampend feest. Helaas verzandt dit soms ook in een '538 Dance Smash Hits'-achtig sfeertje. Komt er eens een nummer voorbij waarvan je denkt: "Hee, wat is dit!!", dan wordt het direct daarna wel weer recht getrokken. Echte verassingen duren hier dus niet lang, maar ach, de nummers zijn in ieder geval wel 'Alle 30 goed'. Conclusie: zie deze cd als een best-of-house (tv-)cd en geniet er op die manier van. En zet hem niet bij je echte In-The-House verzameling. Wij weten in ieder geval waarom.
Hoogtepunten: Kot - dreams, Romanthony - Bring you up, Dennis Ferrer - Hit it off en Soul Centrals 'Strings Of Life' bijvoorbeeld. En het feit dat wij in de Benelux dit product gewoon via de News-distributie kunnen kopen. Vive La Belgique!
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Greatest hits.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Het grote aanbod van Defected-plaatjes
Oordeel: 8. Er zijn interessantere cd's op de markt, ook van Defected zelf, maar het klinkt wel!

Meer info: Defected International

Love2Party Essentials:
Soulfuric
Dj Gregory

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws