Natalie Gardiner - Natalie Gardiner (Ramjac)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Overdaad schaadt


Intro: Natalie komt dus uit Zweden. Aaah, Zweden! Uitgestrekte bossen, ontelbare meren, frisse lucht en vooral: mooie, blonde vrouwen! Kijken we dus meteen even naar de hoes waar een Negroide dame schuchter naar ons terugkijkt. Little Sweden, Kansas, Usa dan toch?

Tekst: John

Genre: Nu-jazz-soul.
Bijzonderheden: Nee dus. Deze dame stamt echt uit Uppsala, Sweden, Europe. En dat is mooi. Hier dus geen nieuwe 'Waterloo', maar een (natuurlijk) volbloedige soulzangeres. Na al aardig gescoord te hebben met haar single 'Trouble in mind', laat Natalie nog eens tien nummers lang horen een geweldige stem te hebben. Als belangrijkste inspiratiebronnen noemt ze Sade en Anita Baker. Wel, zo klinkt ze dus niet helemaal, ze doet gelukkig gewoon haar eigen ding. En dat doet ze gewoon heel erg goed. Dat resulteert in een aantal mooie nummers. De beats en sounds van producer en medeschrijver Ramjac lenen zich uitstekend voor haar prachtige stem. De kale broken beats en spaarzame instrumentatie overstemmen nooit de zang. Op zich een geslaagde combinatie dan ook, maar helaas valt er toch wel weer wat te ouwehoeren.
1 van de producten die in het Zweedse klimaat absoluut niet wil groeien, is peper. En dat zou je het stel af en toe toch wel in de reet willen strooien. Af en toe een wat heftiger nummer in 's herens naam! Al was het maar om de aandacht vast te houden. Na alle minimale techno wordt hier pas echt duidelijk wat minimaal eigenlijk is. Het concept is gewoon wat te strak. En zo worden mooie zang en een uitgekiende productie toch een beetje saai. De wat afwijkende nummers zijn dan ineens 'HOOGTEPUNTEN'. En dat is zonde van het talent. Op de cd vind je ook nog de 3 nummers van haar eerste single, die reeds eerder op vinyl verkrijgbaar waren.
Hoogtepunt: 'Can't Quit You Now' / 'Now I Got To Worry'.
Dieptepunt: De eentonigheid.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanradertje, maar niet te lang achter elkaar draaien dus.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Echt geen idee, of misschien dan eventueel nog Clara Hill, zoals een Belgische collega opperde.
Oordeel: Qua talent een te laag cijfer, maar de eentonigheid noopt toch tot een 7

Luisteren naar: Natalie Gardiner

Meer info: Gerd's 4Lux label

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws