Alexander Kowalski - Responded... (Kanzleramt)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Uiteenlopende remixen


Intro: Alexander Kowalski heeft sinds het verschijnen van zijn album Response niet stil gezeten. Dankzij het subliem geproduceerde album had hij optredens over de hele wereld. In het afgelopen jaar is Kowalski zelf niet al te veel aan produceren toegekomen, maar andere producers des te meer. Zij hebben de tracks van Response onder handen genomen en hebben er op het remix-album 'Responded' elf zeer uitlopende remixen van gemaakt.

Tekst: Iddo

Genre: Techno in alle soorten en maten.
Bijzonderheden: Naast de grote namen uit de techno heeft ook Alexander Kowalski zelf een remix voor zijn rekening genomen op 'Responded'. Het is een aantrekkelijke bewerking van 'Response' waarin zijn kenmerkende melodieen de overhand hebben. Joris Voorn heeft 'Days of the Liar' onder handen genomen en hij maakte er een opzwepende technotrack van. Er zijn drie dubby remixen te horen op 'Responded'. De eerste is een mix van Echoes die veel leent van het Basic Channel geluid. De tweede is een remix van 'Lock Me Up' door Dj Naughty, hij maakt er een vriendelijke track van met warme vocalen. 'All I Got To Know' krijgt een knetterende dub behandeling door Josh Wink en de smerige, donkere Birmingham-sound laat zich horen op de British Murder Boys remix van 'Emtec'. Voor Funk D'Void en Dennis DeSantis is het ook geen probleem om een treffende sfeer te creeren en daarmee bewijst dit remix album zich optimaal. Deze remixcollectie is van alle markten thuis en verveelt geen moment, hoewel er in sommige gevallen niets boven het origineel gaat.
Hoogtepunt: Echoes - Dub Mix
Dieptepunt: geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Het vorig jaar verschenen album van Kowalski: 'Response'. En pak ook nog even zijn LP 'Progress' mee.
Oordeel: 8

Meer info:
Alexander Kowalski
Kanzleramt


L2P-essentials:
Alexander Kowalski - Response
Fabrice Lig - My 4 Stars

Dave Ellesmere - Rites Of Spring


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws