Melchior Productions - The Meaning (Playhouse)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Da Minimal Funk


Intro: Thomas Melchior, hier onder zijn Melchior Productions pseudo puzzelt met eindeloze loops, schuift daarbij tergend traag met zijn baslijnen en voorziet het heeeeeeel spaarzaam van een melodietje of stemsample. Volledig gestript tot op het bot volgens het principe Less is more. Een uitstekend principe maar dan moet weinig wel veel opleveren. En dat is hier het geval.

Tekst: Nico

Genre: Minimal techno, click house or whatever
Bijzonderheden: Melchior is dan ook niet de eerste de beste, integendeel, zijn naam kom je tegen achter pseudoniemen als Yoni (het waanzinnige My Little Yoni album op Source), Vulva (Rephlex) en Sunpeople (samen met Baby Ford). Een aardige staat van dienst, al bracht het zijn eigen label Aspect Music niet de aandacht die hij wellicht verwacht had. Want een aantal van de op The Meaning opgenomen tracks verscheen eerder als 12-inch op Aspect zonder veel resultaat. Nu het Duitse Playhouse de Duitse Engelsman of vice versa heeft ingelijfd en de afgelopen maanden de eps 'Let's Go Deep', 'No Elevador' en 'Searching' uitbracht is de belangstelling sterk toegenomen voor zijn minimale techno, click house of wat voor omschrijving dan ook. En terecht. Want The Meaning barst uit z'n voegen van de minimalistische funk verstopt in zuigende techno en hypnotiserende deephouse tracks met de veelzeggende afsluiter 'It's Coming' als absolute hoogtepunt. Tergend traag schuivende baslijnen en een spaarzaam melodietje of stemsample als hoognodige tierelantijn. En koop je de cd dan krijg je er van het sympathieke Playhouse ook nog een erg prettige bonus cd bij. Inclusief rake aanbeveling van vriend en collega Ricardo Villalobos: "Thomas Melchior creates musical and tonal entities. Endless loops that one could listen to forever. His music comprises Yin and Yang. The later the evening, the more of a fan you become."
Hoogtepunt: Zukunft in English, It's Coming
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De lijst is oneindig maar heb je ze nog niet, check dan zeker Plastikman's Consumed en Closer en Ricardo Villalobos' Alcachofa
Oordeel: 7.5

Meer info: Playhouse

Love2Party essentials:
Ricardo Villalobos - Alcachofa
Platikman - Closer

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws