London Elektricity - Live Gravy DVD (Hospital)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Wicked


Intro: Nederland - Duitsland. Het bier vloeit de hele avond rijkelijk maar na een teleurstellend slechte wedstrijd zakt de stemming langzaam naar een dieptepunt. Een beetje zappen, maar op ieder net hetzelfde geouwehoer, nabeschouwingen over waar het fout ging en de onvermijdelijke analyses van de kenners. En net op het moment dat de stemming op z'n absolute dieptepunt lijkt te zitten en ik de televisie wil uitzetten om een sfeermakend plaatje op te zetten, ontdekt een van mijn gasten deze DVD van London Elektricity die nog keurig in z'n plasticje zit. Live Gravy, in concert at the Jazz Cafe. Ach, waarom ook niet.

Tekst: Nico
Foto's: Hospital Records


Genre: Drum n bass 100% live in concert!
Bijzonderheden: Binnen een kwartier is de stemming 180 graden gedraaid en staat de huiskamer op z'n kop. Net als de inzittenden. De ene na de andere anekdote over memorabele drum n bass concerten passeert de revue. Wie er tenminste boven de ratelende drums en de geemotioneerde uithalen van toetsenist/vocalist Liane Caroll uitkomt: "We're at the Jazz Cafe! Spread love, come on. We're at the Jazz Cafe. How much love...How much love. Spread Love! Come on, come on, oooooooooohhhhhh yeaahhhhhhhh!". London Elektricity, het project van voorheen Hospital labelmanager Tony Colman werd met succes naar het podium vertaald. Op deze DVD, de eerste van het Engelse drum n bass label Hospital Records, vind je een registratie van een uur van het concert dat London Elektricity in oktober 2003 gaf in The Jazz Cafe in Camden Town. Aangevuld met de onvermijdelijke blik achter de schermen tijdens de 12 maanden durende tour, BBC sessions, een optreden bij The Knowledge Drum + Bass Awards en enkele video's.


Op het album Billion Dollar Grave neemt Robert Owens de vocalen voor zijn rekening op de tracks 'Different Drum' en 'My Dreams'. Helaas moeten wij zijn gastoptredens op deze DVD missen. Incidenteel is mr. Owens tijdens de tour het podium opgestapt maar ondanks dat we bij het introduceren van de band beelden zien van Owens op het podium, krijgen we hem niet live te zien/horen. Wij mogen het doen met een nadrukkelijk aanwezige Liane Caroll, die op het album al vijf van de elf tracks voor haar rekening nam, en Stamina MC, geslaagd voor de auditie die projectleider Tony Colman organiseerde. En het mag gezegd worden, London Elektricity live swingt als een tierelier. 100% live, geen computers maar real drums, bassen, toetsen en vocalen. En het werkt. Geen turende knoppendraaiers maar louter muzikanten die met zichtbaar plezier The Jazz Cafe in Camden Town Londen laten swingen. En mijn huiskamer! The Jungle Drummer tikt zich een breuk op de drums, Liane Carrol zingt, roept, kreunt, steunt en schreeuwt alsof het uit haar tenen vandaan moet komen, de bassist trekt de staande bas nog net niet aan flarden en de MC doet goed wat hij goed moet doen. Drum n bass real live in concert! Geen Jan de Bont achter de camera, ik heb live echt wel sterkere en zuiverdere zangeressen dan Caroll gehoord maar het enthousiasme en speelplezier maken alles goed! Minstens zo leuk zijn de beelden van de tour langs vele plaatsen in Engeland en Schotland, met de tourbus door Belgie en Duitsland, de soundchecks, opnamen in de radiostudio en vooral het vele plezier dat als een virus overslaat op het publiek!
Hoogtepunt: Het plezier dat je er ook als kijker aan beleeft.
Dieptepunt: Dieptepunt niet, maar als Owens is vastgelegd hadden we hem graag gezien.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt kijk dan ook eens naar: Weet jij het?
Oordeel: 7.5

Meer info: Hospital Records

Love2Party recensies:
Billion Dollar Grave
Hospital Mix 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws