Tresor Compilation Vol. 12 - Illumination (Tresor)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

blindganger

Intro: De titel van de nieuwe Tresor verzamelaar is Illumination (verlichting). Om deze twaalfde verzamelaar zo goed mogelijk te promoten is er een tour gaande door heel Europa. Onlangs waren ze te gast bij Planet Rose in Doornroosje en eind deze maand zullen ze ook de Rotterdamse Off-Corso bezoeken.

Tekst: Iddo

Genre: Van techno tot minimalhouse.
Bijzonderheden: Het begint met de techhouse track 'Monkeyrabbit' van Todd Bodine, gevolgd door de minimale donkere track 'Nailbiting Conclusion' van de topproducer Stewart Walker. 'Move Me' van Savvas Ysatis is zweverig en heeft een vriendelijk karakter terwijl Pacou met 'Spark 2 Fire' diepe looptechno levert. Net als 'Replay' van The Advent. De Slowaak Loktibrada komt voorbij met monotone off-beat in 'Untl' in de remix van de Brit Regis. Naast de vele nieuwe artiesten is ook veteraan Joey Beltram te horen met 'A Universal Mind' dat van een redelijk niveau is. Maar een stuk interessanter is 'After Dark' van James Ruskin dat mysterieus begint en na een subtiele opbouw een spectaculaire ontlading heeft. Dit nummer bracht de Engelsman twee jaar geleden al uit op zijn eigen Blueprint label maar lijkt nu pas bezig aan zijn doorbraak. Na de techno tracks gaat de verzamelaar verder met experimenten. 'Correction Circuit' van Bill Youngman is ruig en abstract en een voorbereiding op 'Boot it Up' van Dave Tarrida dat niet veel anders is. Ingetogener is 'Satis Me' van Aeox met een compositie van gemanipuleerde stem samples. De afsluiter 'Nightshift' van 3ST feat. Dash wijkt met zijn downtempo volledig van het Tresor repertoire af. Ondanks tot de verbeelding sprekende namen is dit gewoon geen spannende technoverzamelaar. Het merendeel bestaat uit kunstjes, herhalingsoefeningen die we eerder vele malen beter hebben gehoord. Een beetje dj kan er aardig mee uit de voeten, maar in de huiskamer gebeurt er maar weinig weinig met die voeten. Illumination is jammer genoeg geen opvallende release. Hopen dat de tour heel wat meer vuurwerk oplevert.
Hoogtepunt: 'Move Me' van Savvas Ysatis. 'After Dark' van James Ruskin is ook een hoogtepunt maar wel een gedateerde release.
Dieptepunt: 'Boot it Up' van Dave Tarrida is een mager experiment.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: De Tresor verzamelaars True Spirit Pt.2 en Tresor Never Sleeps.
Oordeel: 6+

Meer info: Tresor
Luisteren naar: Illumination


Love2party geeft 2x2 plaatsen op de gastenlijst weg voor de Tresor Berlin labelnight in de Off-Corso op zaterdag 26 juni. Om in aanmerking te komen moet je een mailtje sturen ovv Tresor Illumination tour aan Iddo en hierin antwoord geven op de volgende vraag: Wat is de titel van Stewart Walker zijn laatste album op Tresor?
Prijswinnaars krijgen uiterlijk de donderdag voor het feest per email bericht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws