Wagonchrist - Sorry I Make You Lush (Ninja Tune)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

No worries

Intro: De veelzijdige Luke Vibert brengt op Ninja Tune zijn derde album uit onder het speelse Wagonchrist pseudoniem. Ook dit keer is het resultaat een album met cheesy keyboards, borrelende funk en enorm oog voor detail. 'Sorry I Make You Lush' zal de zomerharten sneller doen laten kloppen. Vlieg elkaar in de armen: Wagonchrist is er.

Tekst: Menno

Genre: Kitschtronica ?
Bijzonderheden: Na albums van Luke Vibert op Rephlex, Warp en Mo Wax, is het nu weer de beurt aan Ninja Tune. 'Sorry I Make You Lush' is geheel in lijn met de twee voorgaande albums van Wagonchrist: ondeugend, goed doordracht en barstenvol heupwiegende ritmes. Met de kitscherige omlijning die zijn sound vaak vergezelt, kan het gebeuren dat je de ideeenrijkdom van de Brit over het hoofd ziet, maar zoals zo vaak biedt dan De Tweede Luisterbeurt uitkomst. Dan hoor je naast de verschrikkelijke keyboards en de verwijzingen naar seks ook muziek met een onmiddelijkheid die je zelden tegenkomt. De blije melancholie slaat snel over op de luisteraar, vermomt in verdronken synths die op de achtergrond de boel bij elkaar houden. Met diepe bassen laat Luke Vibert het ondeugende kind in zichzelf los en zorgt voor dat plezierige 'no worries'-gevoel. Luke Viberts relativerende sound brengt iets ongedwongens met zich mee. Het is muziek waar je om glimlacht, waarbij je vergeet dat je volwassen bent, maar ook muziek die respect afdwingt, die absoluut niet kinderlijk of simpel in elkaar zit. Of het nou het onvergetelijke 'Shadows' is dat een flauw fluitje combineert met een in- en in treurige echoende vrouwenstem of het funky 'I'm Singing': je wordt gegrepen waar je bijstaat. 'Sorry I Make You Lush' is een plaat waar Luke Vibert zeer trots op kan zijn. Wij zijn er in ieder geval erg blij mee.
Hoogtepunt: Shadows
Dieptepunt: -
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader!
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Wagonchrist - Tally Ho!, Wagonchrist - Musipal
Oordeel: 9

Meer info: Ninja tune

WIN WIN WIN
Deze fantastische plaat ligt vanaf 21 juni in de winkels. Niet getreurd, van ons album van deze week geven wij maar liefst vijf exemplaren weg. Stuur voor 14 juni het antwoord op de volgende vraag naar Nico en misschien laat Luke Vibert jouw zomerhart straks sneller kloppen. Vraag: Noem nog twee pseudoniemen waaronder Luke Vibert zijn muziek tot ons brengt.
Alleen reacties voorzien van naam en adres worden in behandeling genomen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws