Boom Bip - Corymb (Lex)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Speciaal compendium voor Boom Bip

Intro: Boom Bip oogstte veel lof voor zijn uit 2002 stammende debuut 'Seed To Sun'. Sindsdien tourde hij samen met zijn band door Amerika en Europa. In de tussentijd werd zijn werk naar hartelust geremixed door niet de minste namen uit de elektronica. Op deze schijf staan remixen van Boards Of Canada, Four Tet, Venetian Snares en anderen. Een lust voor het oor.

Tekst: Menno

Genre: experimenteel/downtempo

Bijzonderheden: Dat Boom Bip een eigenaardige mengelmoes van downtempo, electronix en hiphop heeft gecreeerd op zijn debuut dat is sommigen wel bekend. Ook zijn recente EP 'From Left To Right' gooide hoge ogen met remixen van Boards Of Canada en Clouddead. Nu is er dan een soort compendium van oud en nieuw werk, wat alternatieve versies van tracks gespeeld tijdens het legendarische Peel Sessions en een indrukwekkende lijst aan remixen. Vrijwel alle remixen zijn bijzonder geslaagd: de Boards Of Canada-mix van 'Last Walk Around Mirror Lake' is weer een magistraal kunstje melancholische elektronica zoals alleen de Boards dat kunnen, en de omineuze Venetian Snares heeft in zijn gesyncopeerde stijl 'The Unthinkable' onder handen genomen. Alsof dat nog niet fraai genoeg is, er zijn ook nog nieuwe tracks te horen van Boom Bip zelf, zoals de met fraaie strings ondersteunde 'Morning And A Day' en 'In The Tree Top'. De algemene toon op 'Corymb' er een van de nuance: soms donker, soms sereen, dan weer dromerig of treurig. Maar nooit plat of simpel afgeraffeld met cliches. De vaak hypnotiserende, slepende ritmes en langgerekte synths laten de luisteraar niet los. Een van de uitschieters is de dramatische Clouddead-remix van 'Closed Shoulders', die met een snikkende vrouw op de achtergrond een totaal gevoel van machteloosheid overbrengt. 'Corymb' is niet zomaar een simpel compendium-album, maar is de perfecte introductie tot een van de meest innovatieve producers in de elektronische muziek. Petje af.
Hoogtepunt: De Boards Of Canada remix en de Clouddead-remix
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Boom Bip -Seed To Sun, Boom Bip - From Left To Right
Oordeel: 9

Meer info: Boom Bip

WIN WIN WIN WIN WIN
We mogen vijf exemplaren van dit prachtige album weggeven! Stuur voor 2 juni het goede antwoord op de volgende vraag naar Nico en maak kans op een exemplaar van Corymb: Van welk bekend Engels label is Lex een sublabel?
Let op, alleen reacties voorzien van naam en adres worden in behandeling genomen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws