Carl Cox - Pure Intec (Intec)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

100% Intec


Intro: Het Intec technolabel bestaat sinds 1999 en is opgericht door pionier Carl Cox en de relatief minder bekende C1. Vanaf de eerste release gingen ze voor de techno met percussie en techhouse. In de vijf jaar die volgden zijn er 29 producties verschenen van onder ander Deetron, Marco Bailey, Bryan Zentz, Roger Watson en Renato Cohen. De 30e release is een overzichtsverzamelaar, gemixt door Cox himself.

Tekst: Iddo

Genre: Techno en techhouse.
Bijzonderheden: Ondanks de grote populariteit heeft Intec in vijf jaar tijd met 30 releases niet echt veel uitgebracht. Dat zegt iets over de zorgvuldigheid en kwaliteit van het label. Niet alles was goed en baanbrekend, maar slechts enkele releases waren zo effectief dat in een mum van tijd iedere dj de plaat in zijn of haar koffer had zitten. Het bekendste voorbeeld is 'Pontape' van Renato Cohen dat twee jaar na verschijning nog wekelijks de dansvloer onveilig maakt. In het kader van het vijfjarig bestaan blikt labelmanager Cox op de eerste Intec compilatie terug. Uiteraard niet zomaar een verzameling, maar een strakke mix zoals we van Cox mogen verwachten. Pure Intec bestaat uit twee cd's waarvan de eerste mix een uitgebreide terugblik op vijf jaar Intec is en de andere cd een mix bevat van niet eerder uitgebracht materiaal. Op cd1 staan dertien tracks die ieder ongeveer vijf minuten de tijd krijgen om zich te ontplooien, waardoor de mixen van minder belang zijn en de tracks centraal staan. Hits als 'Decipher Language' van Deetron, 'Love is?' van Roger Watson en 'Arrive' van Smith & Selway komen in de sfeervolle mix voorbij. Naast deze terugblik bevat Pure Intec een "exclusive mix" gevuld met. precies, exclusief materiaal. In de 30 minuten durende sessie horen we zeven stevig swingende producties van o.a. Oxia, Leandro Gamez, Bryan Zentz en C1, die de nabije toekomst van het label gaan bepalen. We mogen dus nog genoeg technohits uit de UK verwachten.
Hoogtepunt: 'Decipher Language' van Deetron blijft een fascinerende track.
Dieptepunt: Geen.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Het extra schijfje maakt het ook voor Intec verzamelaars de moeite waard om hem aan te schaffen. En ben je een Cox-fan, dan weet je natuurlijk al wat je te doen staat.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Carl Cox - F.A.C.T. 2 (Worldwide Ultimatum / Sony)
Oordeel: 7,5

Meer info: Intec

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws