Dr. Lektroluv presents Lektroluv 5 (News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Nieuwe medicijnen van the good doctor


Intro: De Lektroluv serie loopt vanaf 2002 en in de daaropvolgende periode zijn we werkelijk doodgegooid met goedbedoelde elektroverzamelaars. De terugblikken zijn niet meer te tellen en de bagger die er tussen zit al helemaal niet. Zo erg zelfs dat wij op de redactie onze buik langzamerhand vol hebben van het aardig uitgemolken genre. En als het geen terugblik is, dan menen allerhande artiesten en producers ook nog een hedendaagse draai te moeten geven aan het genre. Met alle desastreuze gevolgen van dien. Een aantal positieve uitzonderingen op de regel na natuurlijk. En het is de groene dokter uit Belgie die onverminderd voort gaat met het zoeken naar deze positieve uitzonderingen, aangevuld met prettig in het gehoor liggende klassiekers. Zijn zoektocht brengt ons bij het vijfde deel van zijn Lektroluv reeks.

Tekst: Nico

Genre: Elektro
Bijzonderheden: Dat blijft het fijne oor van Dr. Lektroluv die geen indruk wil maken met obscuriteiten die veelal niet om aan te horen zijn, maar muziek om naar te luisteren. Obscuriteiten zijn leuk, als ze wel een aangename streling van het oor zijn! Zijn collega DJ Hell mag dan een vooraanstaande positie innemen als het op electroclash aankomt, maar wat hebben we aan al die experimentele kutmuziek die veel te vaak niet om aan te horen is? En die ook nog eens tot grote hypes leidt in hippe steden als Londen en New York...tja. Dan de groene dokter. Hij verzamelt prettig in het gehoor liggende elektroplaatjes, wat nieuwe dingen, een paar klassiekers. Met als enige doel je als luisteraar te laten genieten. Net zoals hij ervan geniet om ze te draaien, in een club of op zijn wekelijkse radioshow op Studio Brussel, Switch.


Met elektro heeft het ook steeds minder te maken. Ach...het is maar welk naampje het beestje geeft. Synthpop, italo disco, elektro, noem maar op, als het maar lekker bekt. En dat doet het vijfde deel zeker. Een stuk luchtiger dan zijn vier voorgangers al wordt de vijver waaruit Lektroluv vist steeds kleiner. De jonge Fin Bangkok Impact kwamen we al twee keer eerder tegen, al is zijn op Rockers Revenge's 'Walking On Sunshine' gebaseerde 'Aus Brigittes Tegebuch' wel weer erg lekker. Datzelfde geldt voor klassieker van formaat 'Moskow Diskow' van Telex en de Paul Raymond mix van Alexander Robotnick's 'Dance Boy Dance'. Nog zo'n oudje die onder is genomen is 'Lady Shave' van Fad Gadget maar dan heb je het met de oorspronkelijke lichting wel gehad. Abe Duque, Break 3000, Solvent, Anthony Rother, Drexciya zijn de leveranciers van de nieuwe lichting. Opnieuw een voortreffelijke selectie van Dr. Lektroluv. Niks gefriemel en geneuzel, maar gewoon lekkere luchtige pretentieloze door synthesizers dichtgesmeerde pop. Laat ze in Londen en New York maar freaken op de niet om aan te horen shit. Wij nemen nog een portie vitaminen uit het medicijnkastje van van Dr. Lektroluv!
Hoogtepunt: Abe Duque - Champagne Days, Cocaine Nights, Telex - Moskow Diskow.
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Lektroluv deel 1 t/m 4
Oordeel: 8

Meer info: Lektroluv

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws