Renaissance Masters - Hernan Cattaneo (Renaissance)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Gevarieerde verrassing


Intro: In het verleden hebben John Digweed, Sasha, Danny Howells, Sander Kleinenberg en Deep Dish voor Renaissance de Master Series mogen mixen. Dat waren boeiende sessies, met als muzikale inhoud hoofdzakelijk progressive. De nieuwste release komt niet uit handen van de gevestigde orde, maar van de Zuid-Amerikaan Hernan Cattaneo. In Engeland is hij regelmatig te in de clubs te bewonderen, maar in ons land nog een onbekende. Tijd voor een kennismaking. Op cd, dat wel.

Tekst: Iddo

Genre: Progressive.
Bijzonderheden: De laatste Renaissance release is een dubbel mix-cd van de Zuid-Amerikaan Hernan Cattaneo. Okay, hij ligt al enige tijd in de winkel, maar alsnog een bespreking kan natuurlijk geen kwaad. CD 1 is een gevarieerde schijf, met tracks die je laten zweven: Darko & Gainer - 'Ayahuaska' (Reprise), Richard Davies - 'In The Air' en Pams Magic Tractor - 'Time To Kill' (DJ Harvey Remix). Een waanzinnig nummer is 'Scarpia' van de Duitser Alexander Kowalski. Alhoewel de progressivescene in ons land momenteel niet bijzonder groot is, mogen we met recht trots zijn op de bijdragen van landgenoten Fred Numf en Matthew Dekay. Dekay & Alvredo horen we in de mix voorbij komen met het dubby 'Symbiosis'.
De mix op cd2 gaat een stuk dieper. Al snel horen we het fantastische Josh Wink - 'Oakish c/w T-Empo Fouk' (Acapella), bekend van zijn nieuwe album 20 to 20, voorbij komen. Het vervolg bestaat uit mooie vocale progressive, zoals Morgan Page & Gregory Shiff featuring Astrid Suryato - 'All I Know' (Hernan Cattaneo & Martin Garcia Remix). Tegen het einde worden we wederom verrast door een Nederlander, namelijk Stef Vrolijk met 'Phono Corono' in samenwerking met Danny Howells. Hernan Cattaneo heeft duidelijk een neus voor goede platen, want op beide schijfjes is de samenstelling uitstekend.
Hoogtepunt: CD1: Alexander Kowalski - 'Scarpia', CD2: Josh Wink - 'Oakish'
Dieptepunt: Soms is de mix wat langdradig.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Voor de liefhebbers een aanrader.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Renaissance mixed by Deep Dish
Oordeel: 7+

Meer info:
Renaissance
Hernan Cattaneo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws