Gerardo Frisina - Hi Note (Schema Records)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Uptempo Bossa Jazz Dance Flavours!


Intro: Italie, acid jazz, latin en bossa lijken sinds jaar en dag onafscheidelijk met elkaar verbonden. Het Italiaanse Schema Records is wat dat betreft een betrouwbare partner, met fantastische releases van Nicola Conte, Rosalia de Souza, Soulstance, S-Tone Inc., Les Hommes en Dinning Rooms. En natuurlijk de Italiaanse muziekliefhebber, producer, dj en one of the minds behind Schema Records: Gerardo Frisina. Op Hi Note laat hij nog eens op niet mis verstane wijze horen hoe je op aanstekelijke, en vooral opzwepende wijze bossa, latin en jazz dance in de juiste proporties opdient.

Tekst: Nico

Genre: Bossa Jazz Dance
Bijzonderheden: Dat moet de warmte, de lust en het speelplezier zijn dat van iedere track lijkt af te spetteren. Bij Gerardo Frisina is stilzitten een doodzonde, de bossa flavoured dancebeats worden in rap tempo de huiskamer in geprojecteerd. Voor de technisch meer dan uitstekende composities en afwerking kreeg Frisinia hulp van een pianist, saxofonist, trompettist, bassist, drummer en percussionist. Heel spaarzaam strooit Frisina met vocalen, zoals op 'Beyond The Moon' maar verder is Hi Note vooral een zwoel, instrumentaal bossa-dansavontuur. De eerder genoemde vergelijking met St. Germain ontgaat niemand in het swingende 'Intenso', als is swingend nogal een dooddoener, dat gaat echt op voor het hele album! 'Intenso' mag dan op dezelfde baslijn drijven als St. Germain's overbekende trucje, Frisina is niet voor een gat te vangen en vult de lucht met twinkelende melodieen, haalt het beste uit zijn blazers en laat de trommeltjes aangenaam roffelen. Dance till you drop geldt zeker ook voor 'Cubana' dat Frisina omtovert in een percussie salsahouse knaller van formaat. Luchtige drum n bass ritmes, zoals op 'Joyas', met z'n fel uithalende blazers stuwen het geheel nog wat verder de hoogte in. Jazz grooves gecombineerd met opzwepende latin percussie en veel blazers. Niet nieuw, maar vakmanschap is tenslotte meesterschap. Dat bewijst Frisina opnieuw. Dit is 'walking on sunshine', nee beter, 'dancing on sunshine'!
Hoogtepunt: ik kan echt niet kiezen
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Frisina's debuutalbum Lib uit 2001, zijn werk onder de naam Neos (met DJ Bruno Bolla en saxofonist Gianni Bedori) of probeer het minstens zo aanstekelijke werk van Nicola Conte eens.
Oordeel: 8.5

Meer info: Schema Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws