Trio Eletrico - Echo Parcours (Stereo de luxe)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

John Lee Hooker live at the Vienna hall, Jamaica

Intro: Een Trio Eletrico is simpelweg gezegd een enorme vrachtwagen met een podium erachter, waar danseressen, muzikanten en heel veel boxen zich tijdens het Braziliaanse carnaval, tergend langzaam en uiterst rumoerig, mee plegen te verplaatsen. Denk aan de Danceparade-stoet, en denk daarna ook gelijk aan veel minder ruime budgetten, en je snapt het. Daarnaast is het ook nog eens een Duitse driemansformatie, die zich in plaats van met carnaval bezig houdt met:

Tekst: John

Genre: Dubby, Bluesy, Ragga downbeat house.
Bijzonderheden: Muzikaal is deze cd te plaatsen in het rijtje: Sofa Surfers, en nog zo wat Kruder en/of Dorfmeister achtige projecten. Dubby sounds overheersen dus. Natuurlijk wel met een eigen invalshoek. Even de daders voorstellen: de helft van Boozoo Bayou, Peter Heider, Ekki Eletrico, hij is de helft van Wildstyle en studio-whizzkid Peter Hoppe. Samen produceren ze een flinke partij dubhouse Weense Stijl, met veel vleugjes ragga en dikke walmen vol van de blues. Deze sound is dan ook duidelijk de rode draad door het album. Maar net als bij deze 3 muziekstijlen is het soms wat moeilijk de aandacht echt gefocust te houden. Hoe mooi het ook allemaal ook klinkt, het barst nu ook niet weer direct van de energie. Zeker in een niet-stonede toestand, wil de aandacht nog wel eens verslappen. In Somewhere behind komt de Soul eindelijk om de hoek kijken. En daarna volgen nog eens drie uitschieters zodat je dit album niet zomaar achteloos opzij kan schuiven. Een groep met veel potentie, maar helaas vaak nog wat te vlak om echt te kunnen overtuigen.
Hoogtepunt: 'Cry baby' en 'Disconnected minds'
Dieptepunt: Nee, dieptepunten zijn er niet
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval, eigenlijk is dit album best goed, maar er had meer in kunnen zitten, met een beetje meer variatie als rode draad (i.p.v. vooral blues en ragga).
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Verdiep je eens in het repertoire van Kruder en Dorfmeister.
Oordeel: 7-

Meer info: Trio Eletrico
Luisteren naar: Trio Eletrico

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws