Carl Cox - U60311 Compilation (V2/News)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Carl Cox voelt zich thuis in U60311


Intro: De U60311 is een van de hipste clubs van Frankfurt. Ook de Nederlandse technoliefhebbers bezoeken geregeld het oude metrostation voor een wild nachtje knallende techno. Vanwege het grootschalige succes brengt de Duitse club al geruime tijd mix-cd's uit. De laatste verzamelaar is afkomstig van de Engelsman Carl Cox. Een graag geziene gast in de discotheek.

Tekst: Iddo

Genre: Funky techno.
Bijzonderheden: Deze mix van Carl Cox is al enkele maanden oud, maar dat maakt de vermelding niet minder waard. Voor de Duitse club U60311 heeft de Engelsman twee mixen samengesteld. De Bluecox en de Redcox. Twee zeer uiteenlopende samenstellingen, heerlijk om naar te luisteren! Jaarlijkse is de voorman van Intec Records twee keer in de Frankfurtse club te vinden. Zijn laatste optredens zijn zeer positief bevallen. Daarom is aan hem gevraagd of hij het derde deel van de U60311-mix voor zijn rekening wilde nemen. Cd 1, de Bluecox, is de rustigste van de twee. Achttien tracks mixt de Engelsman foutloos aan elkaar. Door de serene atmosfeer is deze kwaliteitsmix - waar je ook bent - lekker om naar te luisteren. De funky techhouse-platen van John Skipper, End-Jy en Craig Alexander zijn bezielend en bijzonder inspirerend. Redcox heeft andere ingredienten. Met wederom achttien tracks krijg je een mix met meer agressie en tribaltechno. De krachtige technotracks van Literon, Deetron en Trevor Rockcliffe geven de toon aan. Door de diversiteit, maar vooral door de funkinvloeden, is dit mixalbum wederom de moeite waard.
Hoogtepunt: Deetron - 'Uncutfunk', Literon - 'Drummin' up a Hurricane'
Dieptepunt: De tracks Tomaz vs Filterheadz - 'Sunshine' en 'Samba Del Costa' van Max Walder hebben we eerlijk gezegd te vaak gehoord.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader. Beide cd's een swingen de pan uit!
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Binnenkort verschijnt de tweede cd van U60311: house division, gemixt door Tobi Neumann. De moeite waard als je een andere sound uit de club wilt horen.
Oordeel: 7,5

Meer info:
U60311
Carl Cox

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws