Room 5 - Music & You (Noise Traxx)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

De zaterdagavond van Yorin FM


Intro: Room 5 beleefde dit jaar zijn grote doorbraak. Het nummer 'Make Luv' werd gebruikt voor een tv commercial van een nieuwe deodorant. In korte tijd had half Nederland het deuntje in zijn kop. Het onvermijdelijke vervolg bleef dan ook niet uit, en de nieuwe single 'Music & You' is al een succes in de hitparade. Deze week verschijnt bovendien het gelijknamige debuutalbum. Een schijfje vol vrolijke deuntjes en duidelijke teksten.

Tekst: Iddo

Genre: Poppy dancemuziek, met vrolijke discodeuntjes en vocalen.
Bijzonderheden: Het is opmerkelijk dat Junior Jack (aka Vito Lucento) achter Room 5 zit. De man wordt immers gerespecteerd om zijn muzikale creativiteit. En daar is Room 5 nou niet echt een toonbeeld van. De hitparade wordt immers al jaren bestookt met gelijksoortige dancemuziek als Room 5. Daar is niks mis mee. Want er zijn genoeg dancings en kroegen waar de bezoekers er een topavond mee beleven. Voor de doorgewinterde houseliefhebber is dit niet de meest spraakmakende muziek. Het project Room 5 werd begin dit jaar gepresenteerd in een tv commercial van een nieuwe deodorant. Een effectieve manier, want het nummer en de deodorant sloegen aan. Het album 'Music & You' herbergt de hits 'Music & You' en 'Make Luv', bekend van de vocalen van Oliver Cheatham. De rest van het album is hetzelfde als de twee hits. Tien vrolijke discomelodietjes gecombineerd met vocalen. Allemaal hitparade bestendig maar niet geschikt voor het clubcircuit. Daarvoor is het allemaal toch echt te glad. Naast het album is er ook een vinylrelease van de track 'Music & You', met weinig opwindende remixen.
Hoogtepunt: Te vaak gehoord maar de eerste blijft de beste; 'Make Luv' met de vocalen van Oliver Cheatham.
Dieptepunt: De laatste drie tracks 'Happy Music', 'Hidden Sun' en 'Sunset Cafe' zijn van een slaapverwekkend niveau.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? In de dancing zal er uitbundig meegezongen worden, persoonlijk vertoef ik liever ergens anders.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: Yorin FM op zaterdagavond.
Oordeel: 5

Meer info:
Eye Industries

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws